Haberler

Azerbaycan Heyeti, Vali Muşmal'ı Ziyaret Etti

19 Yıl Elazığ'da Yaşayan Azerbaycan'ın Milli Şairi Elmas Yıldırım, Doğumunun 100. Yılında Elazığ'da Düzenlenen Etkinliklerle Anılıyor.

19 yıl Elazığ'da yaşayan Azerbaycan'ın milli şairi Elmas Yıldırım, doğumunun 100. yılında Elazığ'da düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Anma programı vesilesiyle Elazığ'a gelen Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Bedirov Anar, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Neşriyat, Reklamın Teşkili ve İnformasiya Şubesi Müdürü Vakgif Behmenli, Elmaz Yıldırım'ın oğlu Azer Elmas ve Azerbaycanlı şair edip ile yazarlardan oluşan heyet, Vali Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret etti.

Vali Muammer Muşmal, Azerbaycan heyetini Elazığ'da ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek, "Azerbaycan ve Türkiye arasında çeşitli vesilelerle karşılıklı olarak heyetler ziyaretlerde bulunuyor. Elmas Yıldırım'ın anılması gibi karşılıklı kültürel faaliyetler inşallah uzun yıllar devam eder. Sadece vefat etmiş şair ve yazarlar için değil, halen yaşayan yazarlar için de karşılıklı faaliyetlerimizin süreceğini ümit ediyorum. Elmas Yıldırım, hem Elazığ'ın hem de Azerbaycan'ın ortak bir değeridir. Kendisini rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Hazar'dan Küçük Hazar'a hoş geldiniz diyorum" dedi.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar ise daha önce Elmas Yıldırım'ın anısına yapılan 13. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları münasebetiyle Elazığ'a geldiğinde çok güzel hatıralarla ayrıldığını belirterek, "Bu gelişimizde gördük ki Elazığ daha da güzel olmuş, Elazığ Valisi daha bir gençleşmiş. Bizim milli şairimiz Elmas Yıldırım için düzenlediğiniz program için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şimdi sıra bizde, hepinizi Haziran ayında Bakü'ye bekliyorum" dedi.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar'a ziyaretleri anısına bir plaket takdim eden Vali Muşmal'a, Başkan Anar da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün eski halinin resmedildiği bir tablo ile kilim hediye etti.

(EK-AŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title