Haberler

Ayhan Şahenk Vakfı'ndan İftar

Niğde'de il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş, ilk oruçlarını Ayhan Şahenk Vakfının 16 yıldır düzenlediği iftar programında açtı.

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisleri'ne gelen ve aralarında çeşitli ülkelerden gelen sığınmacıların da yer aldığı vatandaşlar, tesis önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlara hurma, zeytin, etli sebze yemeği, pilav, tatlı ve içecek ikram edildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar katılımcılara dua ettirdi.

AK Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen ile Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve bazı protokol üyeleri de iftar programında hazır bulundu.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, burada yaptığı açıklamada vakfın sosyal yardım etkinliği çerçevesinde 16 yıldır iftar verdiklerini anlattı.

Eraslan, Ayhan Şahenk'in sağlığında başlayan ve Niğde'ye özgü bir uygulamayı sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Niğde'de ramazan yemeği ile birlikte aynı zamanda ramazan ayı başlamadan önce ihtiyaç sahibi ailelerine kuru gıda yardımı ulaştırıyoruz. 16 yıldır fakir, zengin ayrımı yapmadan Niğde'de soframıza herkes davetli. Gündüz saatlerinde de 11.00-13.30 arasında da ihtiyaç sahipleri aileler buradan yemeklerini evlerine götürebiliyorlar.

Günlük 2 bin 100 kişi iftar yemeğinden faydalanabilecek. Dört çeşit yemek çıkarıyoruz. Çorba etli yemek, pilav, tatlı yada meyve veriyoruz. Bu yemekleri İstanbul'da Doğuş Grubu'nun yemek işlerini yapan bir firma bütün ekibiyle son derece sağlıklı koşullarda, Niğdeli hemşehrilerimize ikram ediyor. İftar soframız herkese açık."

Oruçlarını açan vatandaşlar, hayırsever vakıf adına dua edip memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Gürpınar Ayhan Şahenk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title