Haberler

Ayasofya kararına tepki gösteren Avrupalıyı utandıracak hassasiyet! Hristiyanlar için kutsal bölge, halıyla kaplanmadı

Güncelleme:

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde, Hz. Meryem'in göründüğüne inanılan alan boş bırakıldı. Hristiyanların kutsal kabul ettiği alan halıyla da kaplanmadı, ziyarete açık bırakılmış durumda.

86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde, Hz. Meryem'in göründüğüne inanılan alan boş bırakıldı. Hristiyanların kutsal kabul ettiği alan halıyla da kaplanmadı, ziyarete açık bırakılmış durumda.

Söz konusu uygulamanın gerçekleştirilmesi önerisinde bulunan Avukat Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada, 'Hızır makamı ile müezzin mahfili arasında kalan ve Hz. Meryem'in göründüğüne inanılan alanın Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edildiğini' söyledi.

ÖNERİDE BULUNULMUŞTU

Kazmaz daha önce yaptığı açıklamada, "Dairelerden oluşan, ayakla basılmayan bu alanın açık bırakılması isabetli bir karar olacaktır" demişti. Dün kılınan Cuma Namazı sırasında Hz. Meryem'in göründüğüne inanılan alanın korumaya alındığı görüldü.

Ayasofya kararına tepki gösteren Avrupalıyı utandıracak hassasiyet! Hristiyanlar için kutsal alan halıyla kaplanmadı

O BÖLGEDE NAMAZ KILINMAYACAK

Yetkililere teşekkür eden avukat Kazmaz, Ayasofya'nın, ruhuna uygun korunabilmesi için Fatih Sultan Mehmet dönemindeki hassasiyetlere uyulması gerektiğini söyledi.

Halı serilmediği görülen alanda namaz kılınmayacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (159)

Gs:

Akp yanlısı değilim takım tutar gibi parti tutmakta yanlış burda yazılan yorumların çoğu müslümanlıkla alakası olmayan şeyler ak parti doğru yaptı bizim gözümüzdede cami ama birazda maddi açıdan bakım geçen sene oraya yunanistanın nufusu kadar insan gitti bunun ülke için ne kadar önemli olduğunu bilin herkesin düşüncesi ayasofyada namaz kıldınız sanki srvabı 3 kat dahamı fazla oldu cennete direk geçişmi yaptınız ordaki esnaf bitti türkiye nasıl para kazancak turist yoksa dolar yok dolar yoksa bugün yediğiniz aldığınız şeyi yarın 3 kat fazla ödüceksiniz herşeyin hayırlısı olsun kemal sunalın ZÜBÜKZADE filmi var izleyin türkiyenin tmda durumu bu

35
83
yanıtYanıtla
Nigdeli:

Maddi olarak dogru söylüyorsun ama ben dinini parayla satanlardan olmayacağım.

yanıt13
yanıt7
RENT A CAR:

KARDEŞ İMAN MÜSLÜMANLIK DİNİ İNANC VAR ORTADA SEN PARA DİYORSUN TAPTIGIN PARA SENİNLE DEFNEDİLMİYOR BUNU BİL

yanıt20
yanıt9
Lazo:

Git kiliseye sen mum yakmaya dostum,oraya namaz icin gelen 10 karini birakti orda,ve dahada orda namaz kilmak ici türkiyenin dört bir yanindan gelecek,bu ülke Müslüman bir ülke oldugunu unutma

yanıt13
yanıt4
:

dostum sen yunanlıları biliyormusun onlar ne yapar nasıl çocuk yetiştirir ''o çocuklar okula başladığında Türk düşmanlığı ve Müslüman düşmanlığı ile yetiştirilir'' kendilerince oluşturdukları Megali idea denilen kitap ellerine verilir Büyük Hayal Helen imparatorluğunu kurmak İstanbul Trabzon Erzurum u ele geçirip İstanbul''u başkent yapmak arzuları tükenmeden devam eder Ayrıca yunan donanmasına ait gemiler boğazdan geçerken hızını minimuma alarak Ayasofyayı selamladıklarını biliyormusun

yanıt14
yanıt2
Bayram ADEM oglu:

bu bir hidayet meselesidir ALLAH herkese nasip etmez herkes isine baksin

yanıt13
yanıt3
Troller:

Şaşıyorum camilere karşı çıkanlar neden ölünce camiilerde yıkanıp temizlenip gömülürler çok dikkatimi çekmiştir her zaman.!

yanıt21
yanıt14
ads:

İşiniz gücünüz maddiyat. . . İstersen dünyanın en zengini ol ama birde öbür tarafı düşün

yanıt11
yanıt9
dost:

dolar için camimizimi satalım

yanıt8
yanıt9
METİN DURSUN:

ÇOK ''''VASAT ''''BİR YORUM YAPMIŞSIN

yanıt6
yanıt8
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title