Haberler

Ayasofya Camii'nin içinde Kur'an-ı Kerim okunarak ses ve akustik kontrol edildi

Güncelleme:

Yarın ibadete açılacak Ayasofya Camii'nde son hazırlıklar yapılıyor. Bu kapsamda cami içinde Amenerrasulü okunarak ses sistemi ve akustik de kontrol edildi.

Ayasofya Camii, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmak için artık saat sayıyor. Bir yandan caminin halıları serilirken diğer yandan da ses sistemi deneniyor.

KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda ses sistemi ve akustiğin kontrolü için Kur'an-ı Kerim okunduğu görülüyor. Okunan ayetler ise Amenerresulü Duası olarak bilinen Bakara Suresi'nin 285. ve 286. ayetleri oldu.

AMENERRESULÜ MEALİ

(285)Allah'ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. "O'nun elçileri arasında ayırım yapmayız" ve "İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır" dediler.

(286) Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri üzerimize yükleme! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (34)

mahmut:

yooo diken diken falan değil, aksine utandım ben birileri camimizi kilise yapıp içinde ayin yapsa hoşumuza gider mi

11
80
yanıtYanıtla
foxess:

senin baya zoruna gitmiş iyi olmuş beter olun

yanıt28
yanıt2
karrakaya:

biraz araştır bakalım, rumların, yunanistanın veya diğer hristiyan ülkelerin, kiliseye dönüştürdüğü kaç tane cami veya tarihi eser var. ''Bulgaristan''da 117 camiHırvatistan’da 8 camiMacaristan''da 23 cami, Yunanistan''da toplam 101 eser kiliseye dönüştürülmüş. bunlar sadece bir kısmı. haberin olsa, onlarada kızıp utanırmıydın.

yanıt14
yanıt0
Avrupada Zaten var:

Emin ol Camiden bozma çok kilise var avrupa da

yanıt13
yanıt2
Bilal:

senin nerede camin var göstersene bi. tüm camilerini zaten kilise yaptılar akılsız. gözünüzü açın biraz akılsızlar

yanıt10
yanıt0
abdullah:

Hak din İSLAMİYET ile diğer bozulmuş, hükmünü kaybetmiş dinlerin farkını anlayamamışsın ki. ancak emsal şeyler kıyaslanabilir, islamiyet ile diğer dinler kıyaslanamayacak derecede emsalsizdir. kömür ile elmas kıyaslanabilir mi?

yanıt12
yanıt0
Iwjsndnd:

Kardeş utanma fatihin fethinin temsili Ayasofya cami bilki o bir camiydi 1456 dan beri

yanıt9
yanıt1
BURAK:

Mahmut senin adında bir fil vardı Kabeyi yıkmaya gelen Ebrehenin ordusu içerisinde en güçlü ve en öndeki fildi. Ordu harekete geçince o fil Allaha hürmetinden - inancından kılı kıpırdamamıştı. Fil kadar olamadın mahmut çeneni tut günaha girme bari .

yanıt25
yanıt2
melek:

Arkadasim sizin dedigi cami , ilk bastan kiliseydi, sonra osmanlilar onu camiye dönüstüler haberiniz yok herhalde. Atatürk de herkesin gönlü rahat olsun diye müzesine dönüstürüldü. Ilk bastan Bilginiz genisletin da sonra yorum yapin.

yanıt6
yanıt24
Redbull:

Kafası çalışmayan arkadaş burası yıllar öncede cami Di ha Kudüs İsraile verilince neden sesin çıkmadı

yanıt10
yanıt1
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title