Haberler

Avni Spahiu, ve Eşi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kosova'nın Türkiye Büyükelçisi Avni Spahiu, eşi Sebahate Spahiu, Kosova İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kosova'nın Türkiye Büyükelçisi Avni Spahiu, eşi Sebahate Spahiu, Kosova İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan'ın karşıladığı büyükelçi, İzmir'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, Türk misafirperverliğini de övdü. İzmir'in çok güzel bir kent olduğunu belirten Büyükelçi Spahiu, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kosova ile Türkiye arasındaki kardeş ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve pek çok ortak nokta bulunduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme imkanına sahip olduklarını belirtti. Dr. Aydoğan, konuk büyükelçiye İzmir Saat Kulesi'nin gümüş maketi armağan etti. Büyükelçi Avni Spahiu da Başkanvekili'ne Kosova fotoğrafları ve ülkelerinin amblemini sundu.

İzmir ile ekonomik işbirliği

Kosova Büyükelçisi'nin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, Yapı ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir'de bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Ulaşım, Yapı ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Ulaştırma ve Araştırma Daire Başkanı Birgitta Worringen, Bakanlık Lojistik Bölümü Başkanı Peter Lüttjohann ve Almanya İzmir Başkonsolosu Margit Häberle'yi karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Almanya'nın lojistik sektöründeki üstünlüğüne değinen Aydoğan, ülke olarak Almanya'nın tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurguladı. İzmir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden heyet, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muharrem Toprak Türkiye Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title