Haberler

Atatürk'ün Urla'ya Gelişinin 88. Yıldönümü

ADD Urla Şubesi, Atatürk anıtına koydukları çelengin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şubesi, Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtına koydukları çelengin kaldırılmasına tepki gösterdi.

ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 88. yıldönümü nedeniyle anıta koydukları çelengin polis tarafından kaldırıldığını savundu.

Çelenk koyma yönetmeliğinin bahane edilerek bugüne kadar yapılan kutmalarda çelenk koyan Urla Belediyesi, Garnizon komutanlığı ve ADD'nin bugünkü törende çelenk koymalarının engellendiğini iddia eden Yanar, şunları kaydetti:

"Bugün son 10 yılda yapılan kutlamaların katılımı ve coşkusu en zayıf kutlamadır. Böyle bir yürüyüşte bando olmasına karşın, büyük Türk bayrağı, Atatürk posteri yoktu. Urla halkını temsil eden belediye, yasakçı zihniyete boyun eğerek çelenk koymadı. Bunların sebebi, kurulduğu 1996 yılından beri en etkin katkıları sağlayan Atatürkçü Düşünce Derneğinin kutlama komitesi dışında bırakılarak düşünce ve deneyimlerinden yararlanılmamasıdır. Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 88. yılında basmakalıp, şekilci, çıkarcı Atatürk sevgisi artık yerini gerçekçi, tenkitçi, tamamlayıcı çalışmalara bırakmalı, bugünler Atatürk'e hesap verme günleri olmalıdır." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Yanar Urla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title