Haberler

Atatürk'e hakaret ettiği öne sürülen imama Diyanet'ten ilk tepki: Atatürk'e tahammül edemeyen, Türkiye'ye de edemez

Güncelleme:

Ayasofya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği öne sürülen emekli imam Mustafa Demirkan'a bir tepki de Diyanet'ten geldi. Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, "Atatürk olmasa kulağınıza ezan bile okunamazdı. Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür" sözlerine yer verdi.

Ayasofya'da yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını hedef alarak hakaretlerde bulunan imam Mustafa Demirkan'a bir tepki de Diyanet'ten geldi.

"ATATÜRK ÖLMEZ BİR ESER BIRAKMIŞTIR"

Sözcü'nün haberine göre, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş, "Atatürk'ü anlamaktan aciz, gafil ve hainleri kınıyorum. Burası, Atatürk'ün kurduğu bir kurumdur. Atatürk Diyanet'i, dinle ilgili doğru bilgiyi halka anlatsın diye kurmuş. Atatürk'e rahmet okumak vefa borcumuzdur, bu borcu ödemek de birinci vazifemizdir. Atatürk ölmez bir eser bırakmıştır" dedi.

"ATATÜRK OLMASA KULAĞINIZA EZAN OKUNMAZDI"

Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Bünyamin Okumuş sözlerine şöyle devam etti:

"Atatürk olmasa kulağınıza ezan mı okunurdu, yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz? Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Donkişot'tan ne farkınız var?"

"KENDİNİ BİLMEZLER"

Atatürk'ün birliğin simgesi olduğunu söyleyen Okumuş, "Ona laf yok, baş giderse börk gider. Allah muhafaza, bir daha da geri gelmez. Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Vaazları ile milli birliğimizi yaralamaya hiç kimse cüret etmemelidir. Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürkümüzden ne istiyorsunuz? O tarih sahnesine çıkmasaydı, Türklüğün kıvancı, İslam'ın bekçisi olmasaydı doğdunuz zaman kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz?" sözlerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Şerafettin Şeker:

hoca efendi kuranda geçen ayet okudu ve bu okunan ayet her nasıl oluyorda Atatürke hakaret olarak yorumlanıyor kuran Allahın kelamı bundan kim neler çıkartıyor sadece ortalığı bulandırıyor isim zikretmedi sadece Allahın kelamını okudu kuran ayet sakıncalımı öyle gösterilmeyemi çalışılıyor

465
188
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

"Atatürk olmasa kulağınıza ezan mı okunurdu? yoksa bir kilisede vaftiz mi olurdunuz? Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Donkişot'tan ne farkınız var?" Bünyamin Okumuş'un bu sözleri gerçekten tebrik edilecek sözler helâl olsun söyledikleri sözler için !Sen Mustafa isimli imam efendi bak senin ismin de Mustafa o kadar Atamıza düşmansan ilk önce ismini değiştirseydin?hem sonra merak ettim ne yaptı ne zarar verdi ki rahmetli Atamız sana ?

218
327
yanıtYanıtla
Songül Tombak:

Aynen Atatürk olmasaydı Türkiye olmazdi

yanıt2
yanıt2
Çınar Saraç:

Ve hala bu imama soruşturma açılıpta işlem yapılmadı ama olay cumhurbaşkanına hakaret olaydı Şuan çoktan Silivri’deydi

160
196
yanıtYanıtla
İbrahim Bozkaya:

Kimsenin avukatlığını ve savunuculuğunu yapacak değilim.Yapılan haberler sonucunda hoca efendinin konuşmasını ve duasının olduğu videoyu baştan sona,tamamını izledim.Yaptığı dua ve konuşmada hiç kimseye bir hakaret vb.Bir söylem duymadım.Kur'an-ı Kerim'den ayet okudu ve açıklamasını verdi.Kin,hased,garez ve düşmanlık gözlerimizi öylesine kör etmiş,kulaklarımızı öylesine sağır etmiş,kalplerimizi öylesine karartmış ki,isteyen-istediği gibi anlıyor ve yorumluyor.Bu yanlıştan dönmek lazım, saygıyla

179
72
yanıtYanıtla
Turan Terkesli:

Atatürk’tür Türkiye’nin ihyası Kurtardı vatanı düşmanımızdan Canını bu yolda eyledi feda Biz dahi geçelim öz canımızdan Aşık Veysel şatıroğlu

101
126
yanıtYanıtla
Cenk Aliosman KARABUL:

Hoca kuran dan Ayet okudu diyorsunuz.Okudu ama Allah'ın Ayetini müzeye bağladı.Allah in ayetleri siyaset malzemesimi . Videoyu düzgün dinleyin Gafil olmayın.Hoca açılışı yapsın güzel dinî bilgiler versin onami kaldı müze olmusta yok bilmem ne de.Fatih Sultan Mehmet de Atatürk de bu memlekete sevdali insanlar hoca senin ne faydan dokundu . İnsanları kutiplastirmaktan vazgeçin din adamları daha ılımlı ve yapıcı olmali

6
3
yanıtYanıtla
Celaliye Çay:

Bre gafiller Allah'ın ayetini okuyup yalan mı söyleseydi ama şunu diyebiliriz o ayeti değilde başka uygun bir ayeti okuyup açıklayabilirdi

0
2
yanıtYanıtla
Muhammet Türk:

Bu dislike atanlar ATATÜRKE dislike atmış olmuyorlar 15 temmuzda kurtuluş savaşında şehit olmuş kardeşlerimiz içinde dislike atmış olmuyorlar. Sizin gibi anasınıfı mezunu cahiller bizim bayrak ve vatan sevdamızı anlamazlar ??????

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title