Haberler

Ataşehir Cumhuriyet İçin YürüdüTürkiye

Güncelleme:

Ataşehirliler Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun en büyük mirası Cumhuriyete bağlılıklarını, Cumhuriyet yürüyüşü ile bir kez daha duyurdu.

28 Ekim Perşembe günü Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan Cumhuriyet bayramı kutlamaları, 29 Ekim Cuma günü büyük bir coşku ile devam etti. Zübeyde Hanım Öğretmen Eevi'nde yapılan tebriklerin kabulünün ardından, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okul Komutanı Ali Şarlak ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ilçe yönetimi ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Soğuk hava ve aşırı yağış nedeniyle Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu ile Spor Salonu'nda düzenlenen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiirler okumaları, halk oyunları ve bando takımı gösterileri ile devam eden törenleri binlerce Ataşehirli izledi.

Resmi Törenin ardından Cumhuriyeti'nin 87.yılı Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği "Cumhuriyet Yürüyüşü ve havai fişek gösterileri ile geç saatlere kadar devam etti. Ellerinde Türk bayrağı, pankart ve meşalelerle Ataşehir girişinde toplanan binlerce Ataşehirli Cumhuriyet TIR'ının ardından yürüdü. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin en önde CHP İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile yer aldığı yürüyüşe, çok sayıda Ataşehirli de evlerinin balkonlarından destek verdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren Cumhuriyet Yürüyüşü Atatürk Bulvarı'nda sona erdi. Burada Cumhuriyet TIR'ının üstünde vatandaşları selamlayan Başkan Battal İlgezdi yaptığı konuşmada; " Ulu önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir" dedi.

Cumhuriyet ve Laikliğin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu, laiklik ilkesi ile toplum ve devletin çağdaş bir kimliğe kavuştuğunu, özgürlükler ve demokrasinin güvence altına alındığını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: "Ancak, Cumhuriyetin vazgeçilmez ilkeleri olan, laiklik, sosyal hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve özgür basın 87 yıldır olmadığı kadar tehdit altındadır.

Bu tehditlere karşı yolumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yoludur. Anadolu'nun dört bir yanından, Mevlanaların, Pir Sultanların, Hacı Bektaşların, Yunus Emrelerin doğup büyüdüğü topraklardan, gelen insanlar olarak, bir arada barış içinde kardeşçe yaşıyorsak bunu Cumhuriyete ve ilkelerine borçluyuz."

Başkan İlgezdi'nin konuşmasının ardından kutlamalar havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title