Haberler

Askıya Alınan Ovit Tüneli Yapımına Tepkiler Artıyor

Ovit Tüneli'nin Yapımının Askıya Alınmasına Tepki Gösteren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Alınan Duble Yol Kararına Kargaların Bile Güleceğini Söyledi.

Ovit Tüneli'nin yapımının askıya alınmasına tepki gösteren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, alınan duble yol kararına kargaların bile güleceğini söyledi.

Yıllardır yapılması beklenen Ovit Tüneli'nin 2008 yılı yatırım programına alınmamasına tepkiler büyüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tünelin Rize için kaçınılmaz olduğunu hatırlatarak Rize ile İkizdere arasında yapılması düşünülen duble yolun oyalama taktiği olabileceğini belirtti. İkizdere'de duble yol yapımına kargaların bile güleceğini ifade eden Başkan Bakırcı "İkizdere'ye kadar duble yol olsun bu doğru bir şeydir. Ancak Çamlık'tan sonra o yolun çalışması mümkün değildir. Ne amaca hizmet edeceği benim tarafından bilinmeyen bir şeydir. Bu ya bir oyalama taktiğidir ya da o bölgeyi bilmeyenlerin hazırladığı bir projedir" dedi.

Konuyu siyasilerle oturup konuşacaklarını belirten Halil Bakırcı "Çalışmayan yolun dublesini ne yapacağız. Bunu siyasi arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Yılın 5 ayı kapalı kalan bir güzergaha duble yol yapmak akıl işi değildir. 5 ay kapalı olan yolun dublesi olmaz. Biz ilgili bakanı bu konuda bilgilendireceğiz. Tahmin ediyorum ki konu yeniden ele alınacaktır. Faruk Özak bey bu bölgeyi iyi bilir, orada duble yol olmayacağını da iyi bilir. Ona da eksik bilgi verilmiştir. Bu işte bir eksiklik var" diye konuştu.

"Bu yol tam Rize-Trabzon sınırından çalışıyor" diyen Başkan Bakırcı "Bu iller arası bir mesele değildir. Kaldı ki Trabzon Havalimanı ve limanı Ovit Tüneli'nin hayata geçmesiyle daha da canlanacaktır. Trabzon'daki hemşehrilerimizinde bu işe böyle bakması lazım" şeklinde konuştu.

(GF-ÖS-MU-Y)

20.09.2007 15:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title