Haberler

Askeri Yetkililer Haberdar mı?

Silah ve Mühimmat Yüklü Kamyonun Başka Bir İlden Gölbaşı'ndaki Bir Askeri Birliğe Cephane Sevkiyatı Yaptığı Öğrenildi.

Ankara'da Etimesgut civarında bir ihbar üzerine durdurulan silah ve mühimmat yüklü kamyonun başka bir ilden Gölbaşı'ndaki bir askeri birliğe cephane sevkiyatı yaptığı öğrenildi.

Askeri yetkililerden edinilen bilgiye göre, mühimmat yüklü kamyon başka bir ilden sabah saat 6 sıralarında yola çıkıp Polatlı-Etimesgut güzergahından Ankara'ya giriş yaptı.

Kamyonun içindeki silah ve mühimmatın Gölbaşı'ndaki bir askeri birliğe teslim edilmesinin planlandığı ve söz konusu sevkiyattan askeri yetkililerin haberdar olduğu kaydedildi.

Öte yandan askeri yetkililer, silah ve mühimmat sevkiyatının kiralanan sivil plakalı araçlarca gerçekleştirildiğini belirterek, bugün Ankara'ya benzer şekilde 12 ayrı sivil plakalı kamyonla silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığını kaydetti.

Söz konusu uygulamanın rutin olduğunu belirten yetkililer, sivil plakalı kamyonların herhangi bir risk teşkil etmemesi için tercih edildiğini bildirdi.

KAMYONDAKİLER SORGULANIYOR

Ankara Gölbaşı yakınlarında durdurulan ve içinden silah ve çeşitli mühimmatların çıktığı kamyonla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Mühimmatların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğu iddia edilirken; MAN marka 06 BJ 9915 plakalı sivil kamyonda şoförün dışında bir onbaşı ile bir astsubay başçavuşun da seyahat ettiği belirlendi.

Bu askeri kişilerin sivil kıyafetle araçta bulunduğu ifade edildi. Şahısların görev kağıdı olduğu kaydedilirken; olaya el koyan savcılığın talimatı ile araçtaki kişilerin ifadelerinin alındığı belirtiliyor.

Kamyon incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çekilirken; görevlendirilen askeri yetkililerin de emniyete bir araç ile geldiği görüldü. Askeri personeli getiren aracın ön ve arka plakalarının kapatılmış olması dikkat çekti. (CİHAN)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title