Haberler

    Armageddon Filmi Gerçek Olabilir

    Filmde Bruce Willis ve ekibi, dünyaya yaklaşmakta olan ölümcül bir göktaşını durdurmak için uzaya doğru yol alıyordu.

    Mahmut Saral - -

    Michael Bay'in yönettiği ve başrollerde Bruce Willis, Liv Tyler, Ben Affleck gibi önemli oyuncuların rol aldığı 1998 yapımı Armageddon filmini bilmeyen yoktur. Filmde NASA yetkilileri, Dünya'ya yaklaşmakta olan ölümcül bir göktaşından haberdar oluyordu ve bu göktaşını durdurmanın tek yolu da göktaşına iniş gerçekleştirip yüzeyini delmek ve nükleer bir bomba yerleştirerek patlatmaktı. Filmde bunu yapmak için gönüllü ve tecrübeli bir ekibe gerek duyulmuştu. Şimdi gelelim işin gerçeğine...


    Araştırmacı Bong Wie ve Iowa Üniversitesi'ndeki ekibi, Hypervelocity Asteroid Intercept Vehicle' ya da kısaca HAIV denilen bir uzay aracı konsepti üzerinde çalışıyor. Astronota ihtiyaç duymayan plan, olası bir göktaşı tehlikesinde uzaya robot gönderilerek orada göktaşını çok güçlü bombalarla imha etme üzerine kurulu. Böylelikle gezegenimizin büyük tehlikelerden kurtulabileceği, ancak yine de uzayda yaşanan patlamanın ardından bazı parçaların gezegenimize ulaşma riskinin bulunduğu belirtiliyor. Amaç basit, tehlikeyi en aza indirebilmek. Bunun için de NASA'yla birlikte çalışma yürütülüyor.


    Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Rusya'ya bir göktaşı düşmüş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. Bu örnek verilerek durumun ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekiliyor, çünkü o göktaşından çok daha büyüklerinin etkisi de kat kat büyük olacaktır.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Bruce Willis Ben Affleck Michael Bay Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title