Haberler

Arınç: Sıkılı Yumrukla El Sıkışılmaz

Bursa'da konuşan Bülent Arınç, TESK'in eski Genel Başkanı Derviş Günday'ı eleştirdi.

Bursa'da konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)'in eski Genel Başkanı Derviş Günday'ı eleştirerek, "Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz. Elini açacaksın ki adamı elini tutarsın. Biz bu sıkıntıyı yaşadık. Ne zaman ki Bendevi Palandöken geldi avucunu açtı. 'Benim meselem var, arkadaş. Esnafın, sanatkarın meselesini sana anlatacağım. Sende çözeceksin. Hükümet olarak bu senin görevin' dedi. Biz de aldık başımızın üzerine koyduk" dedi.

TESK'e bağlı oda başkanları ile Bursa'da Kozahan'da buluşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ak Parti Hükümeti'nin esnafın yanında olduğunu söyledi. Meslek kuruluşlarının üyelerinin menfaatlerini gözetmesi gerektiğini ifade eden Arınç, TESK'in eski Genel Başaknı Derviş Günday'ı görev süresince tutumundan dolayı eleştirdi. Arınç, "Hükümetlere küselim, sırtımızı dönelim, elimizi yumruk yapalım, düşmanlık içinde olalım. Geçmişte böyledi. ya Allah'tan korkun. Ben meclis başkanıydım. Meclis başkanlığıyla TESK'in arasında 50 metre yer var. Bizim kapıdan çık, karşıda TESK'i görürsün. Öyle bir genel başkan vardı ki o 50 metreyi aşıp bizi ziyaret etmedi. Bir gün bizimle esnafın meselelerini konuşmadı. Bir gün Başbakanı arayıp da 'benim kitlemin şöyle sorunları var, arkadaş. Sende hükümetin başındasın. Bende esnafı temsil ediyorum. Benim bu sorunu çözeceksin' demedi. Sıkılı yumrukla, el sıkışılmaz. Elini açacaksın ki adamı elini tutarsın. biz bu sıkıntıyı yaşadık" diye konuştu.

"Ya bana dünyanın insanı geliyor. STK'lar geliyor. Bizde esnafla iç içeyiz ama gelmediler. İnat ettiler, düşmanlık yaptılar. O günleri ben üzüntüyle hatırlıyorum. Keşke bir araya gelebilseydik. Keşke o zamanlar meselelere beraber sahip çıksaydık. Ama beyfendi halinden memnundu. Biz karşıda bekliyoruz ama o karşıdan bize el bile sallamıyordu. Ne oldu? kayıp yıllar o yıllar. Ne zaman ki Bendevi Palandöken geldi avucunu açtı. 'Benim meselem var arkadaş. Esnafın, sanatkarın meselesini sana anlatacağım. Sende çözeceksin. Hükümet olarak bu senin görevin' dedi. Biz de aldık, başımızın üzerine koyduk. Bir sürü sendika var. Her gün mecliste. TÜSİAD geliyor, TOBB geliyor. Onların sorunları konuşuluyor. Sorunlar tıkır tıkır çözülüyor. Bunun içinde neden TESK yok. Neden TESK gelmez sorunları anlatmaz? Çok şükür bu yönetim başa geldi, çok şükür sorunlar çözülmeye başladı. Başbakan her fırsatta geliyor. Ankara'daki tek uğrak yeri TESK'tir. Başbakan 'ben ne zaman TESK'e gelsem rahatlıyorum' diyor. Bu işler böyle çözülecek. Sen orada ağlarsan, benim haberim olmazsa nasıl çözülecek bu işler. Nedir bu kıskançlık? Nedir bu çekememezlik?"

Arınç'a daha sonra Bursa'nın simgelerinden biri olan minyatür bir kılıç kalkan hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title