Haberler

Arakan Heyetinden Uhim'e Ziyaret

Uluslararası Rohingya Merkezi Başkanı Abdullah Maruf ve Arakan Haber Ajansı Müdürü Imran Kebir Ahmad El Arakani, Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) yetkilileriyle bir araya geldi.

Uluslararası Rohingya Merkezi Başkanı Abdullah Maruf ve Arakan Haber Ajansı Müdürü Imran Kebir Ahmad El Arakani, Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) yetkilileriyle bir araya geldi.

UHİM Genel Merkezi'ndeki toplantıda, Arakan'da yaşanan sürece ve gerek yerel gerekse uluslararası sorunlara dair fikir alışverişi yapılırken, UHİM'in Arakan'da gerçekleştirdiği saha çalışmaları ve raporlar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan UHİM Hukuk Direktörü Mustafa Demiral, Arakan Müslümanlarının yaşadığı sıkıntıların son 4 yıldır ayyuka çıktığını söyledi.

Demiral, "Oradaki insanlara Budist milislerle birlikte Arakan hükumetinin de destek vermesi suretiyle yaşatılan acı ve ıstıraplar artık dünya kamuoyu tarafından bilinir halde. Bu durum, 2011'de burada yapılacak seçimde Müslüman mültecilerin nüfus kütüğüne kaydedilip oy kullanma haklarının verileceğinin beyan edilmesi üzerine Budist milislerin bu Müslümanlara yönelik soykırım amacıyla saldırılar başlatmasıyla ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

BM bünyesinde bulunan kurumların faillerin cezalandırılmasına yönelik hiçbir yaptırımı olmadığına dikkati çeken Demiral, şöyle devam etti:

"Burada yaşanan dramı dünya kamuoyunun gündemine taşımak üzere faaliyetlerde bulunan kurumlardan bir tanesi de UHİM'dir. Bizim yaptığımız, faillerin cezalandırılmasına, yaptırımla karşı karşıya kalmasına dönük çalışmalardır. Karar alma mercilerinin kanaatlerini etkilemeye yönelik faaliyetler yürütüyoruz. 2012'de Myanmar'a bir heyet gönderdik. Yerinde gözlemle ve insanlarla konuşarak bilgi topladılar. Rapor haline getirilen bu çalışmaları bugün ziyaretimize gelen heyetle bilgi alışverişi çerçevesinde değerlendirdik. İnşallah bu çalışmaların, dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan acı ve ıstırapların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

Uluslararası Rohingya Merkezi Başkanı Maruf ve Arakan Haber Ajansı Müdürü El Arakani de kendilerine verdikleri destek ve Arakan'a dair yaptıkları çalışmalar sebebiyle UHİM'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demiral Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title