Haberler

    Apple, Intel'in Tüm 5g Operasyonunu Satın Almayı Planlıyor

    Günümüzün en değerli şirketlerinden Apple, 5G planlarında kulisleri karıştıracak bir adım atmaya hazırlanıyor. İşlemci dünyasının liderlerinden Intel'in mobil işlemcilerdeki rekabette Qualcomm'un gölgesinde kalması, yeni ortaklıklara kapı araladı.

    Mobil cihaz üreticileri ve operatörlerin uzun yıllardır devam eden 5G çalışmaları, artık hiç olmadığı kadar net şekilde görülüyor. Akıllı telefon rekabetinde kapalı sistemiyle ön plana çıkan Apple'ın çalışmaları da bunlardan birisi. 5G teknolojilerini tüketiciye sunmak için işlemci üreticileriyle ortaklık kuran akıllı telefon üreticileri, 2020 ila 2021'den itibaren neredeyse tüm telefonlarında yeni modemleri kullanacaklar.

    Qualcomm'un yakaladığı önemli çıkışla mobil işlemci üretiminde biraz geri planda kalan Intel, 5G teknolojileriyle arayı kapatmaya çalışıyor.

    Apple'ın Qualcomm ile arasındaki gerginliği giderip 5G modemler için yeniden masaya oturması, Intel için kötü bir haberdi. Zira şirketin elinde, Apple dışında güçlü bir müşterisi bulunmuyordu. Bu durumda Intel'in büyük yatırımlar yaptığı 5G planları için yeni müşteri arayışlarına girmesine sebep oldu. Söylentilere göre Intel sadece modemlerini değil, bütün 5G modem çalışmasını yürüttüğü departmanını satacak yer arıyor.

    Biraz karışık gelecek biliyoruz ama Intel, yakın zamanda Qualcomm ile buzları eriyen Apple'ın aklını çelebilir ve tüm 5G operasyonlarını Apple'a satabilir. Haberlere göre Apple'ın 5G modemli iPhone cihazları 2021'de görücüye çıkacak.

    Wall Street Journal'in haberine göre Intel'in 5G departmanını Samsung, Broadcom ve Unisoc gibi firmalara da satabilir. Apple'ın ise Intel için yeri başka. Zira diğer şirketler yerine 5G gibi uzun vadeli bir plan için Apple ile satış anlaşması yapmak, Intel'i mevcut durumdan ve tüm baskılardan kurtarabilir.

    Apple açısından bir şirketin 5G operasyonlarını satın almak ise uzun vadede kârlı bir iş olarak görünüyor. Eğer Intel hedefine ulaşırsa, Apple'ın 5G'li iPhone cihazlarında Qualcomm yerine Intel üretimi modemler göreceğiz.

    Detaylar önümüzdeki süreçte netleşecektir. Haberdar olmak için takipte kalın.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Qualcomm Intel Apple Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title