Haberler

Antalya'nın Kaş İlçesi ile Yunanistan'ın Meis Adası Kardeş Şehir Oldu

Antalya'nın Kaş İlçesi ile Yunanistan'ın Meis Adası Kardeş Şehir Oldu.

Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Meis Adası kardeş şehir oldu.

11'inci Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali öncesinde düzenlenen törende, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ile Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris, kardeş şehir protokolüne imza attı. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer imza töreninde "Kaş (Türkiye) ile Meis (Yunanistan) kentleri, dostluk kurmaya karar vermişlerdir. Bu dostluk antlaşması ile beraber aynı iklimi paylaşan iki komşu ülke halkının dostluklarının yazılı olarak da pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Yıllardır kurulan gönül bağı böylece resmileştirilerek hiç bitmeyecek bir dostluğun adımları atılmıştır. Birçok kültürü barındıran her iki bölgenin bu görevi devam ettirmelerinin ve çeşitli kültürlerin bir araya gelerek kaynaşmasının her iki kenti de mutlu edeceğini düşünerek iki kent arasında sağlam bir köprü oluşturulmak istenmektedir. Bu dostluk antlaşması ile Kaş ve Meis kentlerinin insanlarının birbirlerini tanıyıp, dostluklar kurmalarına yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu birlikteliğin farklı ulusların kaynaşmasına örnek olmasını ve bütün dünya için bir kültür karnavalına dönüşmesini ümit ettiklerini belirten Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, bu kentler arasındaki dostluk antlaşmasının süresiz olarak karşılıklı istekle ve dayanışma prensipleriyle yaşatılacağını söyledi.

Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris ise "Bizler bu günü çok önemli bir gün olarak kayıt etmek istiyoruz ve bu şekilde iki belediyenin halkları arasında gelişen Türk-Yunan dostluk bağlarının gerçek zeminler üzerine oturttuğumuzu ve özellikle bir müddet önce iki belediyenin kardeş belediye olarak ilan edilmelerinden sonra bu samimi dostluğun zihniyet olmaktan çıkıp bir gerçek olduğunu görmekten çok mutluluk duyuyoruz. İki belediye arasındaki görevlerimiz bu günden itibaren daha da büyümektedir. Ayrıca Avrupa Birliği'nin bizler için hazırladığı programlardan sizlerle müştereken yararlanabiliriz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu faaliyet Türk- Yunan dostluğu artık halkımızın üzerine de yerleşmiş olduğunun bir kanıtıdır. İki komşu memleket halkının herhangi bir stratejik anlamı yoktur, bu aslında halkımızın temiz duygularından ve saf gayelerinden ileri gelmektedir. Yaşasın Türk-Yunan dostluğu, yaşasın Kaş-Meis kardeş şehir dostluğu" dedi.

Daha sonra iki belediye başkanı Kaş-Meis kardeş şehir antlaşmasını imzalayarak birbirlerine hediyeler verdiler. Kaş ve Meis kardeş şehir antlaşma törenine AKP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, siyasi partililer ve vatandaşlar katıldı.

(AA-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title