Haberler

Antalya'daki Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde şubat ayında Abbas Serin'in av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin biri firari 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde şubat ayında Abbas Serin'in av tüfeğiyle öldürülmesine ilişkin biri firari 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüphelilerden Müslüm Teymurluk'un Sanayi Polis Merkezi Amirliğine giderek Şefik Varol'un Abbas Serin'i Dağbeli mevkisinde av tüfeğiyle öldürdüğü ihbarında bulunduğuna yer verildi.

Bunun üzerine olay yerinde yapılan incelemede, Abbas Serin'in cesedinde en az beş kurşun izine rastlandığı belirtilerek, olay sırasında aynı yerde olduğu anlaşılan Teymurluk'un gözaltına alındığı, Varol'un ise firari konumunda bulunduğu ifade edildi.

İddianamade, savunmasına yer verilen Teymurluk'un, Varol'un av tüfeğiyle Serin'e ateş ettiğini gördükten sonra korkup kaçtığını belirterek, il merkezine geldikten sonra ağabeyine de haber vererek birlikte polis merkezine gidip olayı anlattığını söylediği kaydedildi.

Firari şapheli Şefik Varol'un maktulle yakın arkadaş oldukları ve sık sık bir araya geldiklerine yer verilen iddianamede, olay tarihinden bir süre önce cezaevinden firar eden Varol'un 3 kişiyi öldürmek için Serin'den tabanca temin etmesini istediği, maktulün bunu kabul etmemesi üzerine aralarında husumet oluştuğu belirtildi.

İddianamede, şüphelilerden Temurluk'un da av tüfeğiyle maktule ateş ettiği ve suç aleti silahı aracının bagajında taşıyarak diğer şüpheli Varol'a yardımcı olduğu ifade edilerek, iki zanlının, TCK'nın "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Döşemealtı Dağbeli Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title