Haberler

Anneleri Zehirlenen 6 Yavruya Süt Anne Bulundu

BALIKESİR'de, zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen köpeğin 6 yavrusuna, Belediye Sokak Hayvanları Bakımevi'nde, gözetim altında bulunan bir köpek süt anne oldu.

BALIKESİR'de, zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen köpeğin 6 yavrusuna, Belediye Sokak Hayvanları Bakımevi'nde, gözetim altında bulunan bir köpek süt anne oldu. Burhaniye ilçesi, Ören Mahallesi'nde 23 Şubat günü, zehirlendiği iddia edilen köpeğin 6 yavrusu ortada kaldı. Hayvanseverlerin ihbarı üzerine Burhaniye Belediyesi Zabıta ve Veteriner Hizmetleri ekipleri ölmek üzere olan yavruları, belediyenin Sokak Hayvanları Bakımevi'nde bakıma aldı. Bakımevindeki gözetim altına tutulan bir köpek, yavrulara süt anne oldu. Köpeğin sütüyle beslenen yavrular ölmekten son anda kurtuldu.

Burhaniye Belediye Başkanı Ak Parti'li Necdet Uysal, Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvan dostlarımızla birlikte de yaşamamız gerekiyor. Karşılaştığımız bu tip olaylardan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Hayvanları zehirlemek hem suç hem de günahtır. Bir canlıya zarar vermek, hele ki zehirleyerek öldürmek vicdana sığmayacak bir olay. Bizim kadar her canlının yaşama hakkı var. Bu hayatı onlarla paylaşmayı öğrenmemiz gerekiyorö dedi.

Burhaniye Sokak Hayvanları Bakımevi Veteriner Hekimi Emrah Güleç, süt anne sayesinde 6 yavrunun yaşama tutunduğunu söyledi. Güleç olayı şöyle anlattı öBelediyemize bir şikayet geldi. Bir vatandaşın köpeğinin zehirlendiği bilgisini aldık. Olay yerine zabıta ile gittiğimizde, vatandaşın 2 gün önce doğum yapmış olan köpeği kimliği belirsiz kişilerce zehirlenmiş olduğunu gördük. Tabi ki vicdana sığmayan bir hareket. Anne ölünce, 2 gün önce doğan yavrular ortada kalmış. Vatandaşla birlikte buna nasıl çözüm bulabiliriz diye kafa yorduk. Sonunda, birkaç gün önce barınağa 5 yavrusu ile gelmiş bir anne köpeğimiz aklımıza geldi. Anneleri ölen yavrulardan 1 tane alıp anneye yaklaştırdığımızda herhangi kötü bir tepki vermediğini gördük. Bunun üzerine diğer tüm yavruları annenin yanına getirdik. Süt annenin hepsini sahiplendiğini gördük. Tabi bunları yaparken anneyle yavruları yalnız bırakmadık. Üzerinden şuan itibarıyla 5-6 gün geçmesine rağmen annenin olumsuz bir tepkisi yok yavrulara karşı. Hepsini kabullenmiş durumda. İyi olan şudur. Anneyi kurtaramadık ama yavruları kurtarabildik dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhaniye Belediyesi Balıkesir Ak Parti Ören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title