Haberler

Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği birlikteliğiyle Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantıda İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mustafa Dönmez, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Cengiz Becerir, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin'in açılış konuşmalarının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir sunum gerçekleştirdi.

Anne Dostu Hastane Bilgilendirme Toplantısında "Anne dostu hastane felsefesi, doğum eyleminin normalleştirilmesini, ebelik hizmetlerinin geliştirilmesini, gebe olan ve doğum yapan kadınların güçlendirilmesini, doğum yapan kadınların süreçle ilgili otonomilerinin tanınmasını ve aydınlatılmış olarak doğum öncesi, sırası ve sonrasında verilecek kararlara tam katılımlarını destekler. Ayrıca zarar vermeme ilkesi doğrultusunda gebelik doğum ve doğum sonrası kanıta dayalı olmayan girişimlerin ve rutin müdahalelerin yapılmamasını, hizmet sunanların verdikleri bakımın kalitesi konusunda tam sorumluluk üstlenirken kadınların da alacakları sağlık hizmeti konusunda tam bilgilendirilmiş olarak seçim yapma yükümlülüğünü kabul etmelerini sağlamayı hedefler" ifadelerine yer verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Mustafa Dönmez Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title