Haberler

Anlayan, Aslancami'de 'Büyükşehir'i Anlattı

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber Aslancami Beldesi'ni ziyaret etti.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile beraber Aslancami Beldesi'ni ziyaret etti.

Başkan Anlayan'ı Aslancami Belediye Başkanı Mustafa Yazıcı, Aslancami AK Parti Belde Başkanı Yönetim Kurulu Üyeleri, Belde Belediye Meclis Üyeleri, Belde Mahalle Muhtarları ve yoğun bir kalabalık karşıladı.

Cuma namazını Aslancami'de kılan Başkan Anlayan, Namaz çıkışı esnafı ziyaret etti. Başkan Anlayan daha sonra Aslancamililer ile bir araya gelerek çay ve sohbet eşliğinde Büyükşehir Yasası'nın amacını, sağlayacağı imkanları ve yasanın getireceği yenilikleri ve yasayla ilgili birkaç konuya da değinerek Aslancamilileri Büyükşehir Yasası hakkında bilgilendirdi.

Ordu'nun artık Büyükşehir olduğunu belirten Başkan Anlayan, "Bu kapsamda da ilçelerin sınırları belli oluyor ve Ordu Büyükşehir olarak da bütün vilayet sınırlarını kapsayan bir şekle büründü. Artık beldelerimizde köylerimizde ilçelerin ve Büyükşehir'in bir mahallesi olacak. Aslancami de bu bağlamda önümüzdeki seçimle beraber Fatsa'mızın mahallesi olacak ve belediye olarak gerek Fatsa Belediyesi'nden gerekse Büyükşehir'den hizmet almaya devam edecek" dedi.

Vatandaşların Beldelerin kapanmasıyla ilgili tedirginlikleri olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, "Beldeler kapatılıyor köye dönüştürülüyor diye bir algı oluşsun istemiyoruz çünkü beldeler kapatılmıyor bu çok önemli, özellikle biz burada Belde Belediye sınırları içerisinde olduğumuz için Büyükşehir Yasası kapsamında her taraf Büyükşehir'e bağlı oluyor. Bu kapsamda artık belde ve köy diye bir şey kalmayacak, İlçe Belediyeler olacak ve bunun başında Büyükşehir Belediyesi olacak. İlçe belediyeler de imkanları belde belediyeleri imkanlarıyla kıyaslanamayacak kadar çok olan Belediyeler. Tabi buda hizmetin daha çok yapılacağı anlamına geliyor. Zaten Hükümetimizin bu yasayı çıkarmakla ilgili gayesi bu . Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi daha fazla olacak ve her taraftan hem ilçe belediyesinden hem de Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet gidecek" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Anlayan Aslancami Ak Parti Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title