Haberler

Ankara: Milletvekili Doğan'dan "MEB Tavsiyeli Olduğu Öne Sürülen Kitaplar" Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Hakkında Verilen Gensoru Önergesinin Görüşmeleri Sırasında Söz Alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Tavsiye Kitapları Arasında Yer Aldığı ve İçeriğinde Cinsel ve Argo İfadeler Bulunduğu Belirtilen Korsan Kitapların 'Ticari' ya da 'Gensoru' Maksadıyla Verilmiş Olabileceği İddiasında Bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tavsiye kitapları arasında yer aldığı ve içeriğinde cinsel ve argo ifadeler bulunduğu belirtilen korsan kitapların 'ticari' ya da 'gensoru' maksadıyla verilmiş olabileceği iddiasında bulundu.

Milletvekili Doğan, yaptığı konuşmada CHP'yi eleştirdi. Doğan, konuşmasına Nasrettin Hoca'nın 'Hoca ne aldın, hiç bir şey almıyorum; ne satıyorsun, hiçbir şey satmıyorum. Bu nasıl ticaret hoca? Dostlar alış-verişte görsün' fıkrasıyla başladı. Anamuhalefetin de 'dostlar muhalefette görsün, ülke muhalefette görsün' anlayışı ile gensoru önergesini verdiğini savunan Doğan, kitaplarda yer aldığı gibi kimsenin Atatürk'e 'Kara Kemal' diyemeyeceğini, bunun burada ifade edilmesiyle de kimsenin Mustafa Kemal'le ilgili 'kara' sıfatını hatırlamayacağını belirterek, "Kimse Atatürk'ün sırtından siyaset yapmasın. Din istismarı abestir. Din istismarı gayri ahlakidir. Din istismarı da, Atatürk istismarı da ayıptır" dedi.

200 yıldır irticanın söylem yapıldığını kaydeden Doğan, bu gensorunun da ne irtica ile ne de başka bir şeyle ilgisi olmadığını savunarak, "Ticari maksatla olabilir, gensoru maksadıyla da olabilir" ifadelerini kullandı.

Bunların ders kitabı olmadığını, korsan kitap oludğunu kaydeden Doğan, bir dönem Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları' eserini bile okumanın yasak olduğunu hatırlattı. Doğan, "Bu kitaplardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alınmamıştır. Tavsiyesi de tamamen yalan. Hangi okulun hangi kütüphanesinde hangi numarayla yazılı? Bir sınıf mücadelesi yapılıyor. Cumhuriyeti bir azınlık idaresi sayanlar, Cumhuriyet'i seçkinciler idaresi sayanlar, Demirel'den Özal'a kadar gelen bütün iktidarları irtica ile suçluyor. Onlara göre ülkeyi bir seçkinci grup idare edecek. Biz, buna karşıyız. Bize diyorlar ki 'bunlar nerden çıktı?' Bunlar halk. Yer yataklarında büyüdü, tarlalarda büyüdü ve geldiler, iktidar oldular" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title