Haberler

Ankara Kazan Mevlana Kazan' da Anıldı

İlahi aşk yolculuğunu 'Gel, ne olursan ol yine gel' sözleriyle özetleyen tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, 'Rabb'ine kavuşma gecesi' olarak adlandırdığı ölümünün 741'inci yılında Kazan'da anıldı.

İlahi aşk yolculuğunu 'Gel, ne olursan ol yine gel' sözleriyle özetleyen tasavvuf

felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, 'Rabb'ine kavuşma gecesi' olarak adlandırdığı ölümünün 741'inci yılında Kazan'da anıldı. Kazan belediyesi tarafından ilçede ilk kez Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Şeb-i Arus töreninde tamamen doldu. Geceye eşleri ve çocukları ile katılan misafirler, törenin anlamına yakışır bir gece geçirdi. Geceye katılanlara Kazan Belediye tarafından yaptırılan Mevlana'nın öğütlerinin yer aldığı kitapçığın yanında 'Allah ve Muhammed' yazılı magnet hediye edildi. Törene Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kacatepe Cami Müezzini İsmail Coşar sela verip, kaside okudu. Güzel Kuran-ı Kerim okuma 2010 şampiyonu Ali Tel Kur'an okudu. Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi kanserine, Mevlevi Postnişin Murat Türker önderliğinde Ankara Sema Grubu da 10 kişilik semazen ekibiyle sema gösterisi sundu. Kaymakam Murat Duru yapıtğı konuşmada, Konya'da yapılan Şeb-i Arus törenlerine katılma fırsatı bulamamış vatandaşlarımız için çok güzel oldu. Belediye başkanımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir program oldu dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuşmasında, kaynağından aldığı ışığı yansıtan Hz. Mevlana'nın, vuslatının 741'inci yılında kendisini Rahmetle yad ettiklerini söyledi. Başkan Ertürk, Allah'a hamd olsun ki, manevi haritası baştan başa dolu bir medeniyetin evlatlarıyız. Sahip olduğumuz bu mirasın şuurunda olarak buradayız. O kadar şanslıyız ki, bu topraklarda Mevlanalar, Yunus Emreler, Ahmed-i Haniler, Hacı Bayram-ı Veliler, Hacı Bektaşi Veliler, Ahi Evranlar gibi dünyaya mal olmuş erenler, evliyalar, asırlar önce Kuran-ı Kerim ışığında söylemiş oldukları beyitler, bugün insanoğlu için adalet, barış, huzurun yolunu gösteriyor. Gayretimiz, Hazreti Mevlana'yı anmaktan öte anlamaya ve anlatma çabasıdır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Ertürk Murat Duru Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title