Haberler

Ankara: Dünya Bankası'ndan Kredi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, danışman firmanın, Halk Bankası'nın satış stratejisine ilişkin raporu ilgili kurumlara sunduğunu bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, danışman firmanın, Halk Bankası'nın satış stratejisine ilişkin raporu ilgili kurumlara sunduğunu bildirdi.

Bakan Babacan, Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink ile yapısal reform programıyla ilgili gelişmeler ve Dünya Bankası'ndan temin edilen 403 milyon Euro tutarındaki Program Amaçlı Kamu Sektörü Kalkınma Politikası Kredisi'yle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında Vorkink ve Babacan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine IMF'e gönderilecek niyet mektubuna ilişkin çalışmaların dün gece tamamlandığını, mektubun bugün imzalanarak gönderileceğini ifade eden Babacan, niyet mektubunda yüzde 6.5'lik faiz dışı fazlanın üzerinde herhangi bir rakam telaffuz edilmediğini bildirdi. IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun ne zaman toplanacağı sorulduğunda ise Babacan, Kurul'un genelde niyet mektubunun imzalanmasının ardından 2-3 hafta sonra toplandığını hatırlatarak, bu konunun tamamen IMF'in kendi iç prosedürü olduğunu dile getirdi.

Halk Bankası'nın satış stratejisinin Haziran sonuna kadar açıklanması gerektiği ve şu ana kadar bir açıklamanın gelmediğinin hatırlatılması üzerine ise Babacan, Haziran sonunda yapılması gereken herhangi bir açıklama olmadığını, sadece danışman firmanın satışa ilişkin raporunu sunması gerektiğini, bu raporun da ilgili kurumlarca alındığını kaydetti.

Açıklanan enflasyon hedefinde meydana gelen sapma nedeniyle Merkez Bankası'nın IMF'e bir mektup gönderip göndermeyeceği sorusuna karşılık Babacan, Merkez Bankası'nın IMF'e mektup yazması gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını, bankanın, hükümete bir mektup göndereceğini, bu mektubun da kamuoyuna açık olacağını ifade etti.

Babacan bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye'de uygulanan kur rejiminin, "serbest kur rejimi" olduğunu hatırlatarak, kurun piyasa şartlarında oluştuğunu anlattı.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink de bir soru üzerine, Türkiye'nin, Dünya Bankası ile uyguladığı projelerin memnuniyet vericilik oranının yüzde 96 olduğunu bildirdi. Vorkink, Türkiye'nin, Doğu Avrupa ve diğer dünya ülkeleriyle kıyaslandığında güçlü bir yapıyla ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title