Haberler

Tefeci aile düzenlenen operasyonla yakalandı: Vatandaşlara borç para verip tehdit etmişler

Güncelleme:

Ankara'da ekipler, baba ve 2 oğlunun yönettiği 8 kişilik tefeci örgütüne baskın düzenledi. Tefeci ailenin vatandaşlara yüksek faizli borç para verip, ödeme yapamayanları tehdit ederek zorla tahsilat yaptıkları öğrenildi. Lüks villada, aileye ait kafeler ve oto galerilerde yapılan aramada çok sayıda çek-senet koçanları bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen ihbarlar üzerine yaptıkları araştırmada, vatandaşlara faiz karşılığı para veren ve daha sonra parayı tahsil etmek için mağdurları tehdit ettiği belirlenen suç örgütünün izine ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, tefecilik yapan suç örgütü liderinin H.A. olduğu tespit edildi.

Tefeci aile düzenlenen operasyonla yakalandı: Vatandaşlara borç para verip tehdit etmişler

PARAVAN OLARAK KAFE İŞLETİYORLAR

Ekiplerin derinlemesine yaptığı araştırmada, örgütün lideri H.A., çocukları Y.A. ve C.A. ile örgüt üyelerinin yasal zeminde iş yapıyor gibi görünmek için galeri ve kafe işlettiği tespit edildi. Öte yandan örgüt lideri ve çocuklarının lüks içinde yaşayarak 5 dönüm arazi üzerine kurulu villada oturdukları, ticari gelirleri olmadığı halde banka hesaplarında milyonlarca liralık para trafiği bulunduğu ve lüks bir yaşam sürdükleri öğrenildi.

İNSANLARI TEHDİT ETMİŞLER

Ayrıca örgüt yöneticilerinin vatandaşlara faizle verdikleri para karşılığında imzalattıkları senetleri tahsil etmek için senet ile çekleri 3. şahıslar üzerinden icraya verdikleri, bu yöntemle kendi kimlik bilgilerini ön plana çıkarmadıkları, ödeme yapamayan mağdurları ise evlerine giderek tehdit ettikleri tespit edildi.

Tefeci aile düzenlenen operasyonla yakalandı: Vatandaşlara borç para verip tehdit etmişler

8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan çalışmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla düğmeye basan ekipler, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüt lideri H.A., çocukları Y.A. ve C.A. ile birlikte 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken şüphelilere ait 2 oto galeri, kafe ve ikametlerde yapılan aramalarda, mağdurlara ait senet ve çek koçanları, 3 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek ve çok sayıda kartuş ele geçirildi.

Öte yandan, bazı şüphelilerin sahte basın kartı ve polis kimliğine benzetilen 'Polis Gazetesi' muhabir kartı kullandıkları da görüldü.

Tefeci aile düzenlenen operasyonla yakalandı: Vatandaşlara borç para verip tehdit etmişler

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (53)

Mardin:

Bu tür çetelerin tamamının bitirilmesi lazım heryerdeler gençleri hazır kolay paraya alıştırarak emeği de yok ediyorlar gerekli cezayı almamlır bu caniler.

31
5
yanıtYanıtla
TEMEL:

Bunun sebebi ekonomik sartlar.

yanıt9
yanıt11
Gakko:

Türkiye’nin her şehrinde var bu alçak tefecilerden yenimi ayıktınız milletin kanını emdi haydut namusuzlar

28
3
yanıtYanıtla
borç aldıysan ödeyeceksin:

Almasınlar bunlardan borç para kimse kimseye gel sana borç para vereceyim demiyor başlarına silah dayamıyorlar illa borç alacaksın bizden diye ödeyemediklerinde de başlarına gelecekleri bilmiyorlarmı? bunlar gibi tefecilerden borç para almak demek intihar etmek demek zaten

yanıt14
yanıt4
örgüt:

Bunlar örgüt devlet tüm varlıgına el koyup fakire fukaraya dağıtsın

26
2
yanıtYanıtla
ve de:

yapma be sahimi gevur çulsuz, asıl gasp ve tefeci sen ve senin gibi aç gözlü canilerdir

yanıt0
yanıt0
CAN DEP:

Borc para istedilet bizde verdik anlastigimiz rakama paramizi istedik hepsi bundan ibaret hakim bey, Yaz kizim saniklarin beratine...

19
7
yanıtYanıtla
TEMEL:

Sahte kimlik ve ruhsatsiz silah disinda pek bir ceza alacaklari is yok. Borc vermis isini gordurmu alacak tabi geri.

2
19
yanıtYanıtla
PLATON:

Anlamadigim sey bunlardan para alanlarin kabahati hic mi yok. Para isteyene vermis karsiliginda kendini guvenceye alip senet imzalatmis. 3 lurusluk evi 700 e 800 e satmaktan 50 liralik arabayi 150 liraya satmaktan ne farki var bu islerin.

12
9
yanıtYanıtla
Mehmed25:

50 liralık arabayı kim kime satıyor?

yanıt3
yanıt1
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title