Haberler

Android işletim sistemli eski telefonlar önümüzdeki yıldan itibaren internet sitelerini açamayacak

Güncelleme:

Android işletim sistemi ile çalışan eski akıllı telefon ve tabletler, önümüzdeki yıldan itibaren internetteki web sitelerinin yaklaşık 3'te birini açamaz hale gelecek.

Haber, eylül 2021'den itibaren cihazlardaki tarayıcıların ve işletim sistemlerinin Let's Encrypt'in sunduğu SSL/TLS sertifikası olmadan uyumlu siteler ve servislerle çalışamayacağına dayandırıldı. Bu durum dünya Internet kaynaklarının yaklaşık yüzde 30'unu kapsıyor.

2016'DAN BU YANA GÜNCELLEMEYEN TELEFEONLAR RİSK ALTINDA

AndroidPolice'in haberine göre; Android 7.1.1 ve ondan önceki işletim sistemlerine sahip olan tüm cihazların bu durumdan etkileneceği, diğer bir deyişle 2016'dan bu yana güncellenmeyen akıllı cihazların risk grubunda olacağı ifade edildi.

SORUNU MOZILLA FIREFOX'LA ÇÖZMEK MÜMKÜN

Bu sorunu, akıllı telefona ya da tablete kök sertifikalarını muhafaza etme özelliğine sahip Mozilla Firefox tarayıcısı kurarak çözmek mümkün, ancak söz konusu uygulama ancak Android 5.0 ve üzeri işletim sistemlerine sahip cihazlar tarafından destekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Cep Telefonu Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

yazikkk:

Hem derlerki kuresel isinma var gereksiz çöp atmayin. Sonra derlerki eski telefonlarinizi atin yenisini alin. Sanki telefonlar gübreden yapılıyor...

22
2
yanıtYanıtla
elif:

NASIL YANİ İNSANLARI YENİ TELEFON ALMAYA MI ZORLUYOSUNUZ? İNSANLAR ASGARİ ÜCRETLE ZOR GEÇİNİYOR, BU NE ŞİMDİ?

12
2
yanıtYanıtla
mr.:

kardeş telefon almaya zorlanmassın merak etme bi kaç geri kafalılar girmiyor diye alır sadece elindeki akıllı telefon günel sertifika çıktığında o lanet olası akıllı telefonuna yükleyip tekrar devam edebileceksin.

yanıt0
yanıt0
BÜYÜK RESİM:

TELEFON VE TABLET SATIŞLARI AZALINCA GEVURUN YENİ İCATI.

11
1
yanıtYanıtla
Barbar adam:

şeytan direnini sıyırdı artık açık oynamaya başladı . Küresel satanistlerin itaatkar sömürge kölesi değilsen yakında sana su içmek nefes almak bile haram olacak ne telefonu ?

6
3
yanıtYanıtla
malafat:

kardeş fazla su içme sende çarpıntı yapıyo tısssssssss.

yanıt2
yanıt1
asd:

ne anlatıyorsun la sen

yanıt3
yanıt3
Gardaş:

İctiyinden banada vee

yanıt0
yanıt1
Bu ne yav:

Bu yorumu anlayana kadar kafayı siyirdim

yanıt1
yanıt1
meczup:

smart televizyon almak isteyenleriuyarıyorum aldıkları televizyon ne marka olursa olsun güncellemesi bitince internette her siteyi açmıyor açsada bir süre sonra kapanıyor güncellemede olmuyor müşteri hizmetlerine sorunca yapacak bir şey yok yeni televizyon alın diyor tam bir para tuzağı tek çaresi smart televizyona bir ton para vereceğinize normal televizyon alıp onda kaliteli bir android box kullanmak

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title