Haberler

"Anadolu Alternatif Eğitim Programı"

İstanbul Robert Koleji'nce uygulanan Anadolu Alternatif Eğitim Programı kapsamında Zara'da ilköğretim okulu öğrencilerine çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

İstanbul Robert Koleji'nce uygulanan Anadolu Alternatif Eğitim Programı kapsamında Zara'da ilköğretim okulu öğrencilerine çeşitli alanlarda eğitim veriliyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (STSO) yapılan açıklamada, STSO'nun konuğu olarak Sivas'a gelen Robert Koleji'nce, Zaralı öğrencilere resim, müzik, tiyatro, bilim, spor ve farklı kültürel alanlarda eğitim verildiği kaydedildi.

Robert Koleji'nden gelen misafirler için Zara ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Zara Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy, Milli Eğitim Müdürü Halil Kurt ve STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım'ın katıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, iftar yemeğinde konuşan Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, İstanbul'daki öğrencilerin taşradaki öğrencilerle kaynaşmasının, ülkenin birlik ve beraberliğinin artmasında önemli olduğunu belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım ise Robert Koleji'nde eğitim gören çocukların şanslı olduklarını belirtti. Yıldırım, öğrencilerin proje sayesinde gittikleri yerlerdeki öğrencilerle iletişime geçmelerinin kişisel gelişimleri açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Robert Koleji Müdürü Anthony Jones de öğrenci ve eğitmenlerin katıldığı projenin Zara YİBO'da uygulamaya konulduğunu, projeye çeşitli ilköğretim okullarından yaklaşık 40 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Robert Koleji İdari Asistanı Tulu Derbi ise amaçlarının öğretmekten çok paylaşmak olduğunu kaydetti.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Alp Arslanköylü Osman Yıldırım İstanbul Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title