Haberler

Altın Portakallı Yönetmen Oscar'ı Kazandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçen yıl Uluslararası Antalya Film Festivalinde "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Oscar'da "En İyi Yabancı Film" ödülünü almasından mutluluk duyduğunu bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçen yıl Uluslararası Antalya Film Festivalinde "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Oscar'da "En İyi Yabancı Film" ödülünü almasından mutluluk duyduğunu bildirdi.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görülen İranlı yönetmen Asghar Farhadi, 89'uncu Akademi Ödülleri'nde (Oscar 2017) "Satıcı" filmi ile "En İyi Yabancı Film" ödülünü aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Asghar Farhadi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına yönelik aldığı vize yasağı kararını protesto ederek, Oscar törenine katılmadı. Ödülü Farhadi'yi temsilen İranlı astronot Anousheh Ansari aldı. Farhadi, törende okunan mesajında, "Aranızda olamadığım için çok üzgünüm. Bugün burada olmamamın sebebi ülkemdeki insanlara ve insanlık dışı yasalarla aşağılanarak ABD'ye girişleri yasaklanan diğer 6 ülkeye duyduğum saygıdandır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin her yıl dünyanın en ünlü film yıldızları ve yönetmenlerinin katılımıyla taçlandığını ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Antalya artık Cannes'dan Venedik'e, Sundance'ten Tokyo'ya ve New York'a uzanan dünya festivaller zinciri içinde seçkin bir yere sahip. Festivalimiz, ağırladığımız konuklarımıza uğurlu geliyor. 53. Uluslararası Antalya Film Festivalinde Yaşam Boyu Başarı Ödülü verdiğimiz Asghar Farhadi'nin, Oscar alması bizi çok sevindirdi. 43. Altın Portakal Film Festivali ve 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin onur konuğu ünlü İngiliz oyuncu Helen Mirren de 5 ay sonra gerçekleşen 79. Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştı. O zaman 'Oscar'ın yolu Antalya'dan geçiyor' demiştim. Bir kez daha bunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum."

Asghar Farhadi'nin En İyi Yabancı Film Oscar'ını alan "Satıcı" filmi, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, "Dünya Sinemalarından/Panorama" kuşağında gösterilmiş ve Antalyalı izleyicilerden beğeni toplamıştı. Antalya Film Forum'a da katılan Farhadi, Master Class buluşmalarında deneyimlerini sinemaseverler ile paylaşmıştı. Farhadi, Uluslararası Antalya Film Festivalinin kapanış töreninde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın elinden almıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Menderes Türel Asghar Farhadi Donald Trump Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title