Haberler

Altın Elma Şarkıları Albüm Oldu

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması finalinde yer alan eserler 'Altın Elma Şarkıları - 1' adlı albümde toplandı.2010 yılında 6.sı düzenlenen yarışmanın finalindeki 10 eseri oluşturulan albümle belediye...

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması finalinde yer alan eserler 'Altın Elma Şarkıları - 1' adlı albümde toplandı.

2010 yılında 6.sı düzenlenen yarışmanın finalindeki 10 eseri oluşturulan albümle belediye kültür yayınlarına kazandırdıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Belediyemiz Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü solistleri Ezgi Ekmekçioğlu, Ömer Ekmekçioğlu, Sıtkı Şener, Osman Akbaş, İsmail Sondaş, Naci Karademir, Nilüfer Gök, Rüveyde Öztorun, İlhan Demirci ve Nazan Tozlu tarafından seslendirilen eserlerin yer aldığı bu kıymetli albümü musikişinas halkımızın beğenisine sunmaktan son derece onurluyuz" dedi.

7 bin 500 yıllık tarih ve kültür birikimine sahip nadide bir şehir olan Amasya'nın tanık olduğu binlerce yıllık süreyle geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesi olduğunu anlatan Özdemir, "Böylesine uzun soluklu bir tarihi olan Amasya, bu zaman zarfında birçok sanatçı ve sanat eserini bağrından çıkarmıştır. Amasya Belediyesi olarak, hem kültür ve sanat kenti olan Amasya'nın bu özelliğini vurgulamak, hem de bestecileri yeni eserler üretmeye teşvik ederek Türk sanat müziği repertuvarına yeni eserler kazandırmak amacıyla 'Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması' adıyla bir yarışma düzenlemekteyiz. Bu yılda düzenleyeceğimiz ve halka açık olan yarışma finali, sanat çevreleri tarafından büyük beğeni toplamaktadır" diye konuştu.

Başkan Özdemir, çocuklar özel masallardan oluşan "Gökten Üç Elma Düştü" albümü de belediye kültür yayınlarına kazandırdıklarını kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Akbaş Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title