Haberler

İnal Bey kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınal kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Yinal Bey nasıl öldü?

TRT 1'in sevilen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu ilk bölümden itibaren büyük ilgi gördü. Tarihi dizinin karakterleri merak edildi. Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yinal kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Yinal Bey nasıl öldü?

Pazartesi akşamları izleyici karşısına çıkan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi karakterlerin canlandırıldığı tarihi olaylar izleyicinin dikkatini çekmeyi başardı. Dizi severler, Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yinal kimdir? Alparslan Büyük Selçuklu Alparslan'ın Yinal Bey nasıl öldü? sorularını araştırıyor.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU YINAL BEY KİMDİR?

İbrahim Yınal; Tuğrul Bey ve Çağrı Bey'in anne tarafından kardeşi, baba tarafından kuzenidir. Sultan Alparslan'ın, Kavurd Bey'in ve Süleyman'ın amcasıdır. Dizide İnal, Yinal ya da Yınal olarak bilinen karakteri Uygar Özçelik canlandırıyor.

İBRAHİM YINAL KİMDİR?

İbrahim Yınal Selçuklu ailesinden Türk beyi. Babası Yusuf Yınal, Selçuk Bey'in dört oğlundan biriydi. Selçuk Bey'in büyük oğlu Mikail Bey ölünce, Orta Asya'da yaygın olan leviratus geleneği uyarınca dul karısı, kardeşi Yusuf'la evlendirildi ve bu evlilikten İbrahim Yınal dünyaya geldi.

UYGAR ÖZÇELİK KİMDİR?

Oyuncu / Yönetmen / Yardımcı Yönetmen. 1983, Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.Aktif olarak tiyatro yapan Uygar Özçelik, yönetmen ve oyuncu olarak görev aldığı tiyatro oyunları yanı sıra 2006 yılından itibaren Kaybolan Yıllar, Fi ve Şeref Meselesi gibi birçok dizide yer aldı.

İzleyici onu Kaybolan Yıllar dizisinde "Avşar" karakteri ile tanıdı. Daha sonra Genco dizisinde "Ejder" karakteri ile popülaritesini arttırdı. İstanbul Devlet Tiyatrosu "İmparatorluk Kuranlar" adlı oyunda "Şümürz" karakterine hayat vermiş ve Okan Bayülgen'le birlikte "Kingo Disko" ekibinde de yer almıştı. Yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

Görev Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

Bırak İçeri Gireyim / Oyuncu - 2019

Bayrak / Oyuncu - 2017

10 11 12 / Yardımcı Yönetmen - 2016

Küheylan / Yönetmen - 2016

Ay Ecesi / Ferhad - 2012

İmparatorluk Kuranlar / Şümürz - 2010

Ajans: Oyuncu Dükkanı

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Arıza (Rasim, TV Dizisi 2020-2021)

Aşk, Büyü, vs. (Sinema Filmi 2019)

Aşk Ağlatır (Semih, TV Dizisi 2019)

Gülperi (Mehmet, TV Dizisi 2019)

İstanbullu Gelin (TV Dizisi 2019)

8. Gün (Engin, TV Dizisi 2018)

7 Yüz(Mehmet, TV Dizisi 2017)

Fi (Konuk Oyuncu, TV Dizisi 2017)

Ne Münasebet (TV Dizisi 2015)

Şeref Meselesi (Namık, TV Dizisi 2014)

Guruldayan Kalpler (Gürbüz, Sinema Filmi 2014)

Küçük Kadınlar (TV Dizisi Ömer/Ragıp, 2009-2010)

Avrupa Yakası (TV Dizisi Konuk Oyuncu, 2009)

Genco (Ejder, TV Dizisi 2007)

Kaybolan Yıllar (Avşar, TV Dizisi 2006)

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Alparslan Büyük Selçuklu Alparslan Büyük Selçuklu Yönetmen Selçuklu Gündem Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title