Haberler

Alo Fetva" Hattı En Çok Aile Konusunda Aranıyor

Samsun İl Müftüsü Öztürk: "Bize en çok vatandaşlarımız aile konusunda soru ve sorunlarını yöneltiyor"

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Bize en çok vatandaşlarımız aile konusunda soru ve sorunlarını yöneltiyor" dedi.

Öztürk, AA muhabirine, Samsun Müftülüğü Din Hizmetleri birimi bünyesinde hizmet veren 190 numaralı "Alo Fetva" hattının vatandaşların sorunlarını çözebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Son yıllarda söz konusu hatta aile, evlilik, boşanma konuları başka olmak üzere sosyal hayatta karşılaşılan sorunların yöneltildiğini dile getiren Öztürk, geçen yıl hatta gelen çağrıların yarısından fazlasının aile meseleleri ile ilgili olduğunu vurguladı.

Her yıl olduğu gibi geçen yıl da en çok aile konusunda vatandaşın yardım talebinde bulunduğunu, hatta ortalama günlük 20 çağrı geliyorsa bunun 10-15'inin aile konusunda olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Bize en çok vatandaşlarımız aile konusunda soru ve sorunlarını yöneltiyor. En ağırlıklı konumuz her yıl aile konusu oluyor. Aile sorularında da boşanma konusu başı çekmektedir. Kürtaj konusu, aile içinde ilgisizlik, mahrumiyet konuları, aileler arasındaki miras ve mali konular dönemsel olarak ramazan ayında oruçla ilgili, umre ve hac zamanında bu konularda sorular geliyor. Namazla ilgili sorular oluyor. Ama bize gelen soruların çoğunluğunu aile konuları oluşturuyor. Biz de bu konuda aileleri bilinçlendirmeye, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz."

Aile konularında vatandaşların yaşadıkları sorunların giderilmesi ve daha bilinçli olmaları yönünde yaptıkları çalışmaları anlatan Öztürk, konuyla ilgili hutbe ve vaazlar verildiğini bunun yanı sıra ailelere bire bir ulaşılarak konunun anlatıldığını  kaydetti.

Öztürk, "Öncelikli olarak bu konuda ailelerle bir araya gelecek din görevlilerimizi sürekli eğitiyoruz. Şiddetli geçimsizlik yaşayan ailelere ziyaretler yapıyoruz. O evlerde o aileleri birleştirmeye, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu şekilde bir çok aileyi barıştırdık" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Hayrettin Öztürk Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title