Haberler

Almanya'da, Türk Müziğini Tanıttılar

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı, Gladbeck şehri sokakları bağlama sesiyle tanıştı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı, Gladbeck şehri sokakları bağlama sesiyle tanıştı. Gönüllüler günü olarak bilinen" Tag Der Ehrenamt " kapsamında Porte Saz Evi öğrencileri Gladbeck sokaklarını bağlama sesiyle şenlendirdi.

Müzik okulu sahibi Mehmet Varol etkinliğin her sene yapıldığını ve müzik okulu olarak sürekli katıldıklarını ifade ederek, sokaklarda Türk Müziği'ni de tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi. Varol, Almanların Türk Müziği'ne hayran kaldıklarını da ve bazı yabancıların da saz kursuna katılmak istediklerini belirtti.

Varol, "Aynı zamanda ben, Musik paten Gladbeck adında kamu yararına bir dernek kurucusuyum. Kültürümüzün bir parçası olan bağlamayı topluma tanıtma amaçlı bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde de öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Türk Müziği'ni en iyi şekilde Almanya'da tanıtmaya çalışıyoruz " dedi.

Yaklaşık 120 öğrencisi olan müzik okulunun önümüzdeki günlerde "One world festival ismi adında birçok gönüllü müzisyen ile gösterisi gerçekleştirecek. Bu etkinlikte de Türk Müziği tanıtılacak. - DUSSELDORF

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ren Vestfalya Mehmet Varol Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title