Haberler

Almanya'da Kurban Bayramı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.

Başta Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi olmak üzere camileri dolduran Müslümanlar bayram namazını kıldı.

Köln Din Hizmetleri Ataşesi ve DİTİB Din Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahmet Dilek, toplumsal birliğe ve beraberliğe vurgu yaptı.

Bayramların Müslümanlar arasındaki sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğunu dile getiren Dilek, "Bayramlar, kavga, kin, nefret, öfke, ihanet, düşmanlıkların yerine; sevgi, muhabbet, yardımlaşma, dayanışma, bağışlama, güleryüz, sıcak ilgi, fedakarlık tohumlarının ekildiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir" dedi.

Bayram hutbesini okuyan caminin din görevlisi Emre Şimşek de kurbanın, Allah'a teslimiyetin mükemmel bir ifadesi olduğu kadar, içinde taşıdığı sosyal dayanışma ruhuyla milyarlarca Müslümanı birbiriyle kardeş kılan bir ibadet olduğunu söyledi.

Kılınan bayram namazının ardından Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Köln Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek ve DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Dilek Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title