Haberler

Lewis Carroll'ın Mektubu 20 Bin Dolara Satıldı

Güncelleme:

Alice Harikalar Diyarında kitabının yazarı Lewis Carroll'ın şöhretinden şikayetçi olmak için yazdığı mektup, açık artırmada 20 bin dolara alıcı buldu.

"Alice Harikalar Diyarında" kitabının yazarı Lewis Carroll'ın şöhretinden şikayetçi olmak için yazdığı mektup, açık artırmada 20 bin dolara alıcı buldu.

Londra'daki Bonham's Müzayede Evi, mektubu adının açıklanmasını istemeyen İngiliz bir koleksiyoncunun satın aldığını açıkladı.

Mektuba 6 bin dolar değer biçilmişti.

Carroll, 1891'de arkadaşı Anne Symonds'a gönderdiği mektupta "sokakta yürürken yabancıların kendisine bakmasından, parmaklarıyla birbirlerine göstermelerinden ne kadar nefret ettiğini" dile getiriyor.

Utangaçlığı ile tanınan ünlü yazar, gerçek ismi olan Charles Dodgson'ı kullandığı mektubunda, "Tüm bunlardan o kadar çok nefret ediyorum ki bazen keşke hiç kitap yazmasaydım diye düşünüyorum" diyerek yakınıyor.

Müzayedede Carroll tarafından çekilen iki fotoğraf da 9 bin ve 5 bin dolara alıcı buldu.

Oxford'daki Christ Kilisesi'nde matematik öğretmenliği yapan Carroll, çocuk klasikleri arasında yer alan ünlü romanını 1864'te 12 yaşındaki Alice Liddell'e armağan olarak yazmıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Lewis Carroll Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title