Haberler

Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı Belediye Meclisinin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Alaplı Belediye Meclisinin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Şehir merkezinde yapılan dekoratif şelaleye 15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir adını verdiklerini ifade eden Başkan Tekin, "Allah bize bir daha 15 Temmuzları yaşatmasın. Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Alaplı Belediyesi olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilçe merkezinde yapımını başlattığımız dekoratif şelaleye '15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Ömer Halisdemir' ismini verdik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İller Bankasından teminat mektubu almak suretiyle yatırım ve cari borç ödemelerinde kullanılmak üzere yurt içi bankalardan kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Ayrıca yeni yapılacak olan 50 yataklı Alaplı Devlet Hastanesi yeriyle ilgili imar tadilatı oy birliğiyle kabul edildi.

Gümeli beldesine kardeş şehir

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İzmit Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını bildirdi.

Başkan Saydam, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Belediyesi olan İzmit Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını söyledi.

İzmit Belediyesi'nin bugün yapılan meclis toplantısında bu kararın alındığını belirten Saydam, "İzmit ile Gümeli Belediyesinin kardeş belediye olması kabul edildi. Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür ediyorum. İzmit halkının beldemizde bulunan 4 bin 113 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı dünyanın 5. yaşlı ağacını ve yaylalarımızı görmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İzmit Belediyesi Ahmet Saydam Gümeli Alaplı Politika Güncel Haberler

title