Haberler

Alanya'da Pelikana Avcı Kurşunu

Antalya'nın Alanya İlçesinde Bir Avcının Silahına Hedef Olan Yaklaşık 30 Kilo Ağırlığındaki Pelikan, Vatandaşların Yardımıyla Veteriner Kliniğine Götürülerek Tedavi Edildi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir avcının silahına hedef olan yaklaşık 30 kilo ağırlığındaki pelikan, vatandaşların yardımıyla veteriner kliniğine götürülerek tedavi edildi.

Alanya'da pelikanlar, kendini bilmez avcıların hedefi haline geldi. Son 1 ay içinde 2 pelikan avcılar tarafından vuruldu. Mahmutlar beldesinde bir pelikan, önceki gün bir avcının silahından çıkan saçmalarla kanadından ve gövdesinden yaralandı. Yaralı kuş, vatandaşlar tarafından veteriner kliniğine getirildi. Yarılı pelikan, Veteriner Hekim Aslı Gül Buhuroğlu tarafından tedavi edildi. Veteriner kliniğinde tedavisi süren pelikan, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Mühendisi Mevlüt Kodal'a

teslim edildi. Kodal, ilk tedavisi tamamlanan pelikanı Antalya Hayvanat Bahçesi'ne götürdü. Yaralı kuş, önümüzdeki günlerde doğaya bırakılacak.

(RY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title