Haberler

Alaca'da Ermeni Çetelerince Katledilenler Anısına Fidan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Alaca Köyü Şehitliğinden genel görüntüler- Dua eden çocuk- Yanan ateş ve mezar- Yürüyüş- Şehitler için okunana hatimlerin duasının okunması- Şehitliklere gül bırakılması- Fidan dikimi- Tüm şehitler için fidan dikimi- Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dikilen fidan- Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu'nun açıklaması- Aziziye Kaymakamı Zafer Öz'ün açıklaması- Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner'in açıklaması Alaca'da Ermeni çetelerince katledilenler anısına fidan- Erzurum'un Aziziye ilçesi Alaca Köyü'nde 1918'de Ermeni çetelerince katledilen 278 kişi anısına fidan dikildi- Aziziye Kaymakamı Öz: - "Alaca, Ermeni mezaliminin en acısının yaşandığı bölgelerden biri" Erzurum'un Aziziye ilçesinin Alaca Köyü'nde 1918'de Ermeni çetelerince katledilenlerin anısına fidan dikildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Alaca Köyü Şehitliğinden genel görüntüler- Dua eden çocuk- Yanan ateş ve mezar- Yürüyüş- Şehitler için okunana hatimlerin duasının okunması- Şehitliklere gül bırakılması- Fidan dikimi- Tüm şehitler için fidan dikimi- Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için dikilen fidan- Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu'nun açıklaması- Aziziye Kaymakamı Zafer Öz'ün açıklaması- Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner'in açıklaması Alaca'da Ermeni çetelerince katledilenler anısına fidan- Erzurum'un Aziziye ilçesi Alaca Köyü'nde 1918'de Ermeni çetelerince katledilen 278 kişi anısına fidan dikildi- Aziziye Kaymakamı Öz: - "Alaca, Ermeni mezaliminin en acısının yaşandığı bölgelerden biri" Erzurum'un Aziziye ilçesinin Alaca Köyü'nde 1918'de Ermeni çetelerince katledilenlerin anısına fidan dikildi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ilıca İdman Ocağı Belediye Spor Kulübü tarafından yürütülen "Erzurum Gençliği Ecdadına Sahip Çıkıyor Projesi" kapsamında gerçekleştirilen törene, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Aziziye Müftüsü Nurettin Akgül, 9-10 Mart 1918'de Ermeni çeteleri tarafından katledilenler için hatim duası yaptı. 1986 yılında yapılan kazı sonucu bulunan 278 kişinin kemiklerinin defnedildiği toplu mezara güller bırakılması ve dualar okunmasının ardından törene katılanlar Alaca koruluğuna fidan dikti.-"Mezalimin en acısı yaşandı"Aziziye Kaymakamı Öz, Alaca'nın, Ermeni mezaliminin en acısının yaşandığı bölgelerden biri olduğunu belirterek, "278 vatandaşımız, bunlar cephe gerisindeki kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımızdı, şehit edildi. 278 vatandaşımızın her biri için onar fidan olmak üzere 2 bin 780 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Alaca'da 8 bin 400 fidan bu program vesilesiyle toprakla buluşmuş oldu" dedi.Öz, İstanbul Adliyesi'nde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile kısa süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Esra Kavak anısına da fidan dikildiğini bildirdi. Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner de proje kapsamında 10 hektarlık sahada 8 bin 400 sarıçam ve huş fidanı dikildiğini ifade ederek, "100. yılını yaşadığımız Ermeni mezalimine karşı 278 şehidimiz adına fidan dikiyoruz. 100 yıl önce bu ülke çok çetin savaşlar verildi. Toprak namustur. Ecdadımız o günlerde 'toprak gitmesin' diye kanını toprakla buluşturdu. Bizler de bugün 'toprağımız kaymasın' diye fidanlarımızı toprakla buluşturuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title