Haberler

AKP Önerisi Kabul Edildi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bir Kez Daha Görüşülmesi İçin Meclise İade Ettiği Anayasa Değişikliği Paketini Yeniden Meclis'te.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmesi için Meclise iade ettiği Anayasa değişikliği paketini yeniden Meclis'te gündeminde. TBMM Danışma Kurulu'nun toplanamaması üzerine AKP Grubu, Anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesine ilişkin getirdiği grup karası Genel Kurul'da kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığındaki Danışma Kurulu toplantısına, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz katıldı. Ancak, ANAVATAN temsilcisinin katılmaması nedeniyle Danışma Kurulu toplanamadı.

Bunun üzerine AKP Grubu, Genel Kurul'un gündeminin değiştirilmesine ilişkin grup önerisi sundu. AKP'nin önerisi CHP'liler usul tartışması başlattı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz öneri aleyhine söz aldı. Topuz, AKP Grup önerisinin usulen yanlış olduğunu belirtti.

CHP Anakara Milletvekili Oya Araslı'da, Anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi durumunda Türkiye'ye büyük kötülük edileceği görüşünü savundu.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ise İçtüzük ve usul hatasız olmadığı görüşünü dile getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'de, "Eğer bu Meclis geleceğe yönelik karar alamayan bir parlamentoysa, 16 mayıs'ta görev süresi biten bir Cumhurbaşkanı 15 üniversiteye rektör atamasını uygun görmüyorsa, bu eleştirileri getiriyorsa bunun takdirini millete bırakıyorum" dedi.

Ergin, "CHP Anayasa Mahkemesi ile ortak tavır alıyor" sözleri CHP'lileri kızdırdı. CHP Adana Milletvekili Uğur Aksöz'ün, AKP'lilere yönelik, "Hiç birşey bilmiyorsunuz. Anayasa Mahkemesi kararlarını okuyamıyorsunuz İlk kez Cumhuriyet tarihinde bu Meclis Cumhurbaşkanı seçemedi" sözleri Genel Kurul'da kısa bir gerginlik yarattı.

Ardından Genel Kurul'da AKP'nin gündemin değiştirilmesine ilişkin önerisi kabul edildi. Alınan kararla, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bir kez daha görüşülmek üzere Meclise iade ettiği Anayasa değişikliğiyle ilgili kanunun 48 saat geçmeden TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülmesi kabul edildi.

Ayrıca, Genel Kurul'da, Merkezi İhale ve Finans Sistemi, köy korucuları ve uluslararası spor organizasyonlarıyla ilgili düzenlemelerin, Genel Kurul gündeminin ön sıralarına alındı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title