Haberler

Akıncılar'a Yöresel Ürünler Pazarı Yapılacak

Akıncılar'da yöresel ürünlerin satışının yapılacağı pazar alanı kurulacak.

Akıncılar'da yöresel ürünlerin satışının yapılacağı pazar alanı kurulacak.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akıncılar'ın başta kavun olmak üzere pek çok tarım ürünü yetiştirildiğini, hatta komşu ilçelerin sebze ihtiyaçlarının da Akıncılar ilçesinden karşılandığını belirtti.

Çiftçilerin yetiştirdiği ürünleri yol kenarlarında sattıklarını dile getiren Şen, "Çiftçilerimizin daha modern yerlerde ürünlerini satması için yöresel ürün satış yerleri yapacağız. Bu konuda proje çalışmalarına başladık. İnşallah 2018 yılı sonuna kadar da bu yerleri çiftçilerimizin hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Şen, pazar yeri olarak eski pancar kantar alanının seçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu konudaki talebimizi Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a Sivas ziyaretinde ilettik. Projenin hazırlanmasıyla işin hızlandırılacağı müjdesini bizlere verdi. Bizler de proje çalışmalarına başladık. Soğuk hava deposu ve 50 satış yerinin olacağı yöresel ürün pazar alanı için ilgili yerlere en kısa sürede başvurularımızı yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Şen Akıncılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title