Haberler

Ak Partili Vekil, Bodrum Liman Gümrüğü'nde İnceleme

Bodrum Liman Gümrüğü'ndeki incelemeleri sırasında milletvekili Ali Boğa'ya, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan da eşlik etti.

Bodrum Liman Gümrüğü'ndeki incelemeleri sırasında milletvekili Ali Boğa'ya, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan da eşlik etti. Milletvekili Boğa, gümrükte, İstanköy (Kos) Adası başta olmak üzere Yunan Adaları'ndan günübirlik turlarla ilgili bilgi aldı. Boğa, daha sonra yürüyerek Barlar Sokağı'na geçip, esnafla görüştü. Liman gümrüğün günübirlik turlara kapanması konusundaki halkın düşüncelerini öğrenip, nabız tuttu.

KOMŞU ADALARDAN GELEN TURİST DAHA ÇOK PARA BIRAKIYOR

Bodrum çarşısında deri giyim mağazası işleten Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan, Bodrum Limanı Gümrük Kapısı'ndan günde ortalama bin 500 turistin giriş yaptığını belirterek, "Ancak yüksek sezon dediğimiz temmuz ve ağustos ayında bu rakam 2 bin 500 kişiye kadar çıkabiliyor. Sezonda da günübirlik turlarla 150 bin turisti Bodrum'da ağırlıyoruz. Bu turistlerden 3 milyon Euro gelir sağlanıyor. Adalardan gelen turistler cebinde parayla gelip, harcayıp dönüyor. Oysa, her şey dahil sistem ile gelen turistler tüm ihtiyaçları otelde karşılandığı için sadece şehri gezmek için çarşıya inip, para harcamıyor. Bu nedenle günübirlik turlarla Yunan adalarından gelen turistin ekonomik açıdan Bodrum esnafına katkısı daha fazla oluyor" dedi.

Milletvekili Boğa ise Bodrum Liman Gümrük Kapısı'nı yerinde incelemek isteğini belirterek, "Ankara'dan baktığınız zaman Kos Adası ve Bodrum ufak gözüküyor. Bodrum'dan bakıldığında Kos Adası ilçe için çok önemli. Aynı şekilde Bodrum da Kos Adası için önem taşıyor. Günübirlik turlarla karşılıklı ticari aktivemizi geliştiriyoruz. Esnaf açısından günübirlik girişin ne olduğunu, bırakılan dövizi çok iyi biliyorum. Bugünlere yurtdışındaki temsilcilerimize ödeyecek dövizi bulamadığımız günlerden geldik. 24 Ocak 1980'den bu yana bürokratım. Döviz taşımanın suç olduğu günlerden, rahmetli Turgut Özal'ın bu memlekette dövizin önünü açtığı günlere kadar serüveni çok iyi biliyorum. Bu nedenle bu ziyaret benim için çok anlamlı oldu" dedi.

'Gümrük kapısını kapatmak için geldik' diyerek, esnafa düşüncesini tersten sorduğunu belirten Boğa, "Tüm esnaf, nasırına basılmış gibi feryat etti. 'Bu kapı kapanırsa, esnaf biter, çarşı biter' dediler. Bizler, birinci derece karar mercii değiliz. Fakat, bu bölgenin temsilcisi olarak, gerek içişleri bakanlığı gerekse de gümrük müşteşarlığı yetkili birimlerine buradaki ticareti aktivitenin önemini ve halkın nabzını aktaracağım" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Okan Özsoy, çarşı esnafı adına Boğa'ya el işlemesi seramik tabak hediye etti. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title