Haberler

AK Parti'nin Kürt Politikasını 11 Kişilik Komisyon Belirleyecek

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Akdoğan başkanlığında oluşan 11 kişilik komisyon, partinin Kürt politikası ve çözüm sürecinde atılacak adımlarını belirleyecek.

Koalisyon görüşmeleri kapsamında yarın HDP ile görüşecek olan AK Parti'nin, bununla ilgili çalışma yapacak olan 11 kişilik komisyonu belirlenirken, söz konusu komisyonun artık partinin Kürt politikası ve çözüm sürecinde de atılacak olan adımları belirleyeceği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında kurulan ve aralarında Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alanların da bulunduğu 11 kişilik komisyondan 5'i, HDP ile koalisyon görüşmesine gidecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte HDP Eş Genel Başkanları ile koalisyon görüşmesi için gidecek 5 kişilik heyet henüz netleşmezken, kurulan 11 kişilik komisyonun artık AK Parti'nin Kürt sorunu ile ilgili politikalarını belirleyeceği ve çözüm süreci konusunda atılacak adımlarında bu komisyonun çalışmaları ile ortaya çıkacağı öğrenildi.

KÜRT POLİTİKASINI BELİRLEYECEK 11 KİŞİLİK KOMİSYON

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığındaki komisyonda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, milletvekilleri Hüseyin Yayman, Orhan Miroğlu, Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Muhsin Kızılkaya, Mehmet Uçum ve Adnan Boynukara yer alacak.

AK Parti'nin hangi parti ile koalisyon kurarsa kursun Kürt politikasında ve çözüm sürecinde atılacak olan adımları kurulacak koalisyon hükümetine göre bu komisyonun belirleyeceği adımlara göre atılması sağlanacak. Komisyonda yer alan Muhsin Kızılkaya, Hüseyin Yayman ve Mehmet Uçum, çözüm süreci kapsamında kurulan Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almıştı.

HDP HEYETİ BELLİ OLDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak olan koalisyon görüşmesi için HDP'nin bu görüşmeyi yapacak heyeti de belirlendi. Heyette, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İmralı heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder yer alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hüseyin Yayman Yalçın Akdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

Toprak Sahin:

Yalcin Akdogan, Orhan Miroglu ve Muhsin Kizilkayanin oldugu komisyondan bir beklentisi olan varmi??? Bir tek Mehmet Metiner eksik bu komisyonda. . .

19
0
yanıtYanıtla
admın23:

eeey tayyip acilen kenan evrenın yasaların geri getir, önce senin kellen alınmalı bu ülkeye okadar zarar verdinki tarihten silinmiyecek, kürt, türk diye diye bu milleti birbiri düşman ettin iyice, idam geri gelsin, bu vatanı bölmekle, ıvır zıvırla tehtit edenler acilen idam edilsin, tüm yetkiler askeriyeye verilsin bakalım vur emriyle birlikte, birdaha bu ülkede pkk veya bölücüler kalacakmı, türkçe dışında konuşma yasaklansın, bir kürt olarak ben istiyorum

4
14
yanıtYanıtla
Nevin:

Akp bu kadroyla çözüm için değil,çözümsözlük kadrosuyla hdp gidiyor.

14
0
yanıtYanıtla
ck:

akdoğan olmazsa süper olur :)

11
0
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Kürt Meselesi Politikası ile uyuyan Kürtçülüğü uyandırıp hdpye kazandıverdikleri yetmemiş gibi hala Kürt Politikası diyorlar.

4
6
yanıtYanıtla
Türk:

Alın görün hdp yi kim kolluyor kşm meclise sokuyor sonrada hdp meclişte diye aglamayın akp liler tol yapmayı bırakın

4
5
yanıtYanıtla
hakan:

Besir Atalay cok olgun ve anlayisli bir insan bence YalcinAkdogan hic o mesele ucin uygun degil. O geldigi zaman surecin cok zarar gorecegini tahmin etmistim. Turkiyenin tek cikar yolu baris ve kardeslikten gecer. Dilerim AKP gecmiste oldugu gibi samimiyetsiz yaklasmaz olaya.

8
0
yanıtYanıtla
İŞBİRLİĞİ EKİBİ:

YALÇIN AKDOĞAN BAŞIMIZA BU ÇORABI ÖREN KİŞİDİR, İŞİN BAŞINA GEÇMİŞ. KOMİSYONDAKİ MV''LERİNİN KÖKEN VE ZİHNİYETİNE BAKILINCA OLAY NET ANLAŞILIYOR ZATEN. HDP''DEN BİR EKİP KURSAYDINIZ, AKP''NİN EKİBİ İLE MANTIKTA AYNI OLURDU, YANİ HDP ZİHNİYETLİ ADAMLARLA İŞİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ. DEMEKKİ SEÇİMDE YEDİĞİNİZ TOKAT YETERSİZ KALMIŞ. İNŞAALLAH ERKEN SEÇİM OLURDA ŞÖYLE BURNUNUZUN ORTASINA OKKALI BİR YUMRUK YERSİNİZ. DAHA SONRA DA YARGILANACAKSINIZ. RESMEN PKK İŞBİRLİĞİ EKİBİ KURULMUŞ BE.

3
4
yanıtYanıtla
İnsan:

Belki insan gibi düşünür,kendilerini gerilikten,anlayışsızlıktan ve boş " güçlünüz" safsatasından kurtarır gerçek ve hakikati görür anlar ve gereğini yapar AKP(Aldatma Kandırma Partisi) heyeti

7
0
yanıtYanıtla
63:

belki kurdun hakini senegali arayabilir ama 11 kisi ancak kutdu satar masada kendilerini satigi gibi

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title