Haberler

AK Parti Kırşehir Milletvekillerinden Bakan Eroğlu'na Ziyaret

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

Milletvekilleri Arslan ve Çetinkaya, ortak olarak yaptıkları yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nu ziyaret ederek, Kocabey Kavaklığı, Savcılı Pompaj Sulama Sistemi, Kültepe Barajı Sulaması konularını görüştüklerini ifade ettiler.

Kırşehir ile ilgili yapılacak ağaçlandırma, toplulaştırma ve sulama projeleri hakkında istişarede bulunduklarını anlatan milletvekilleri, yatırımların ihale süreçlerinin karara bağlandığı aktardı.

Milletvekillerinin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Kocabey Kavaklığı alanındaki Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve rekreasyon, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ise tabiat parkı ilan edilerek altyapı çalışmalarına başlanacaktır. Tabiat Parkı ilan edilme çalışmalarının altı ayda tamamlanmasını ön görürken, dört aylık süre içinde de ihale işlerinin tamamlayarak 2019 yılı başlarında ilk kazmanın vurulmasını planlıyoruz. Savcılı Pompaj Sulama sistemi için yapılan görüşmemizde, bölgede ilk olarak toplulaştırma çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalar bir yıl sürmesi planlanırken, toplulaştırmanın bitmesine müteakip yapım ihalesine başlanacaktır. Kültepe Barajı sulaması projemiz ile ilgili hazırladığımız dokümanları bakanımıza teslim ettik. Baraj sulaması ile ilgili de Devlet Su İşlerince bir çalışma yapılacak."

Milletvekilleri Arslan ve Salih Çetinkaya'nın ziyaretlerinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Dinçer, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'in de hazır bulunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Mikail Arslan Ak Parti Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title