Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dilipak Açıklaması

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "...Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter" diyerek Kahramanmaraşlılara hakaret ettiğini, özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Dilipak, Mecliste, geleneksel kıyafetler içerisindeki Kahramanmaraşlılar ile düzenlediği basın toplantısında, İnce'nin Kahramanmaraşlılara hakaret ettiğini iddia ederek, "Kahramanmaraşlıları incitmiştir, kendisinden özür bekliyoruz." diye konuştu.

Kıyafetlerin Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun en önemli simgelerinden olduğunu vurgulayan Dilipak, her yörenin özel kıyafetleri bulunduğuna işaret etti. Kıyafetlerin milli şuuru yaşatmak için giyildiğine değinen Dilipak, vatandaşların, bu kıyafetleri giyen insanları "bir dondurmacı" gibi değil "milli şuuru yaşatan insanlar" olarak algıladığını bildirdi.

Dilipak, Kahramanmaraşlıların bayramda, düğünde, seyranda bu kıyafetleri giydiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İnce, dondurmacı diyerek, milleti ayrıma sürükleyerek, Kahramanmaraşlılar'a hakaret etmekten vazgeçsin. CHP'den ayakkabıcı, kunduracı veya başka bir zümreyi ötekileştirmeden Türkiye'yi birleştirici söylemler üretmeyi hassaten bekliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Uğur Dilipak Kahramanmaraş Muharrem İnce Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title