Haberler

AK Parti Denizli Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyamız üzerinde PKK, askeri ve yargı kolları üzerinde FETÖ, şehirlerde korku ve paniğe yol açarak huzurumuza kasteden DAİŞ gibi terör örgütlerinin, yani Haçlı saldırısı olan Sevr'deki kanlı ellerin günümüzdeki uzantıları ile karşı karşıyayız." dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyamız üzerinde Pkk, askeri ve yargı kolları üzerinde FETÖ, şehirlerde korku ve paniğe yol açarak huzurumuza kasteden DAİŞ gibi terör örgütlerinin, yani Haçlı saldırısı olan Sevr'deki kanlı ellerin günümüzdeki uzantıları ile karşı karşıyayız." dedi.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, 96 yıl önce bugün, Osmanlı Devletinin Sevr Anlaşması ile parçalandığını ve hukuksal olarak ortadan kaldırıldığını belirtti.

Anlaşma ile Doğu Anadolunun Ermenilere, Ege Bölgesinin büyük bölümü ile İstanbul dışındaki bütün Trakya'nın Yunanlılara, Antalya ve Konya yöresinin İtalyanlara, Adana, Malatya ve Sivas ile Suriye ve Lübnan'ın Fransızlara, Arabistan ve Irak'ın İngilizlere bırakıldığını anımsatan Özkan, şöyle konuştu:

"Türklere ise İstanbul dolayı ile Anadolu'nun ortası, Akdeniz ve Ege'de küçük bir toprak parçası, yani şimdiki topraklarımızın üçte biri kadar toprak bırakılıyordu. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, milletimiz tarihte eşi benzeri olmayan Kurtuluş Savaşı verdi ve bu uğursuz ihanet belgesini şanlı İstiklal Savaşı ile yırtıp attı. Günümüzde de harici ve dahili düşmanlarla mücadele içinde olduğumuz açıktır. Emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunları görmekteyiz. İstiklal Harbimiz hala devam etmektedir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu coğrafyamız üzerinde Pkk, askeri ve yargı kolları üzerinde FETÖ, şehirlerde korku ve paniğe yol açarak huzurumuza kasteden DAİŞ gibi terör örgütlerinin, yani Haçlı saldırısı olan Sevr'deki kanlı ellerin günümüzdeki uzantıları ile karşı karşıyayız. Türkiye üzerindeki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin nedeni de budur."

Cahit Özkan, FETÖ terör örgütünün Türkiye'ye karşı son saldırısını 15 Temmuz'da yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Devleti teslim alarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğramıştır. Haçlı ittifakı olan Sevr Anlaşmasının yıldönümünde, FETÖ örgütü üzerinden başlatılan hiçbir saldırıya müsaade etmeyeceğimizi, bu tür Haçlı saldırılarına karşı, 2023-2053-2071 hedeflerimize durmadan koşacağımızı ifade ederim."

Kaynak: AA / Politika

Cahit Özkan AK Parti Denizli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title