Haberler

Ağrı'da 100 Çocuk Sünnet Ettirildi

Ağrı'da, Ağrı Dernekler Birliği Federasyonu ile Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen "Sünnet Programı" kapsamında maddi durumu iyi olmayan 100 çocuk sünnet ettirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kıyafet dağıtımı, halay ve palyaço gösterisinin ardından konuşan Ağrı Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Davut Tunç, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu'nun da desteğiyle 100 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirterek, programa destek sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Konyar ise, Ağrı'da ilk defa böyle bir program düzenlediklerini vurguladı.

Sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Konyar, şöyle konuştu:

"Biz bugün burada bir ilke imza attık. Aslında sivil toplum kuruluşlarının yegane amaçları güç birliği yapıp bu gibi organizasyonları yapmaktır. Ancak biz bunu şimdiye kadar ne Ağrı'da ne de başka bir yerde gerçekleştiremedik. İlk defa iki tane federasyon çok güçlü bir yapıyla bir araya gelerek geleneksel sünnet şöleni düzenliyor. Bu bizim için bir ilk, umarım bu bir örnek teşkil edecektir. Bundan sonra devam edecek olan faaliyetlerimiz de bize güç ve katkı verecektir. Ben şahsım ve Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Aydemir adına bütün iştirak eden misafirlerimize, kurum müdürlerimize, STK temsilcilerine ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Davut Tunç Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title