Haberler

    Adet Söktürücü Bitkiler

    Güncelleme:

    Adet gecikmesi halinde vücutta gözlenen semptomlar yaşam kalitenizi düşüreceği için adet söktürücü bitkilerin önleyici ve tedavi edici etkisinden yararlanabilirsiniz. Adet söktürücü bitkiler nelerdir, nasıl kullanabilirim merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız yazıya göz atabilir, bilgi alabilirsiniz.

    Stres, aşırı egzersiz,yaşam tarzında meydana gelen değişimler, kullanılan ilaçlar, ağır geçen hastalıklar gibi etkenler adet döneminde gecikmelere neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınız anda kullanacağınız adet söktürücü bitkiler ile rahim kasılmalarını artırabilir, östrojen hormonunu dengelemeye yardımcı olabilirsiniz. Adet gecikmesi nedeniyle vücudunuzda yaşanacak semptomlara karşı alınacak en önemli ve faydalı etkenlerden birisi olan adet söktürücü bitkiler nelerdir, hangi bitkiler işe yarar merak ediyorsanız, işte cevabı…

    Adet söktürücü bitkiler nelerdir?

    Adet gecikmelerinde vücudunuzda çeşitli değişimler meydana gelebilir. Sivilce, siyah nokta, ödem, şişkinlik, karın ağrısı gibi semptomlara neden olan adet gecikmelerine karşı uygulayabileceğiniz en iyi yöntem adet geciktirici bitkiler olacaktır. Her evde bulunan bu bitkiler östrojen hormonunu dengelemeye yardımcı olurken, rahim kasılmalarını da artırarak adet gecikmelerini önlüyor. Peki, bu bitkiler neler, işte cevabı…

    Kekik

    Adet söktürücü bitkiler arasında en kolay bulabileceğiniz bitkilerden birisi kekik. Kullanım için 1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 çay kaşığı keki ekleyip, 10 dakika bekletin ve yemeklerden sonra 1 bardak için.

    Labada tohumu

    En doğru kullanım şekli için 1 labada tohumunu 1 bardak kaynar su içinde demleyip günde 2 bardak için.

    Havuç

    En kolay bulunan sebzelerden birisi olan havuç da adet söktürücü bitkiler arasında yer alıyor. Adet söktürücü etki için adet olmadan en az 2 gün öncesinde 2 adet havucu rendeleyip, yiyin.

    Zerdeçal

    Toz halinde alacağınız zerdeçalı yoğurt ile karıştırıp lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketebilir, adet gecikmelerinde kullanabilirsiniz.

    Kantaron

    Adet söktürücü etki yaratması için kantaron kullanımı da yapabilirsiniz. Uygulama için 1 çay kaşığı kantaronu 1 su bardağı suyun içinde demleyin, öğle ve akşam yemeklerinden sonra 1 bardak tüketin.

    Dereotu

    Adet sancılarına iyi gelen dereotu oldukça etkili bir adet söktürücü olarak dikkat çekiyor. Reg döneminden birkaç gün öncesinde günde 1 adet dereotunu doğrayıp, üzerine limon sıkarak tüketin.

    Havuç tohumu

    1 tatlı kaşığı havuç tohumunu 1 su bardağı suyun içinde 10 dakika demleyin, yemeklerden sonra 1 bardak için. Bu karışımı etkili olabilmesi için düzenli aralıklar ile tüketmeniz gerekiyor.

    Biber

    Adet söktürücü besinlerden birisi de biber. Adet olmadan önceki günlerde günde 2 adet biber tüketerek adet gecikmelerinin önüne geçebilirsiniz.

    Çörekotu tohumu

    1 yemek kaşığı çörekotu tohumunu 1 su bardağı suyun içinde bekletin, 10 dakika sonra için. Bu karışımı tüketirken dikkatli olmanız gereken nokta tok karnına içilmesi gerektiğidir.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title