Haberler

Şafak baskınıyla çökertilen çetenin gizli şifresi çözüldü! ''Kübra hazır gelin''

Güncelleme:

Adana merkezli 4 ilde 'torbacı' olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak baskını düzenlendi. Baskında gözaltına alınan 13 şüpheliden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, suçluların uyuşturucu maddeyi 'Kübra' olarak şifreledikleri, uyuşturucu almak isteyenlere 'Kübra hazır' diyerek haberleştikleri ortaya çıktı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'torbacı' olarak bilinen uyuşturucu madde satıcılarını tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından Adana merkezli Diyarbakır, Mersin ve Osmaniye'de çok sayıda adrese 7 Nisan Çarşamba günü şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koçbaşlarıyla kırarak girdikleri evlerde özel narkotik köpekleriyle arama yapan ekipler, 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 12 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

KOD ADI: KÜBRA

Emniyete götürülen şüphelilerin, merkez Yüreğir ilçesinde silah ve uyuşturucu madde ticaretini yönettiği, çok sayıda yaralama ve adam öldürme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen ve polisin 13 Ocak'ta düzenlediği operasyonla çökertilen silahlı suç örgütüyle bağlantılı oldukları öğrenildi. Kentin uyuşturucu üssü olan Çamlıbel Mahallesi'nde torbacılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin, polisin teknik takibine yakalanmamak için uyuşturucu maddeyi 'Kübra' olarak şifreledikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, uyuşturucu satışı için konuştukları kişilerle 'Kübra hazır, gelin" ifadesini kullandıkları tespit edildi.

7'Sİ TUTUKLANDI

Öte yandan polis, şüphelileri takibe aldığı sırada 14 kişinin daha uyuşturucu madde satışı yaptıklarını belirledi. Bu şüphelilere yönelik yapılan ara yakalamalarda da 14 şüpheli yakalanıp tutuklanırken, evlerinde yapılan aramalarda 86 kilo 17 gram esrar, bin 450 gram bonzai ham maddesi, 156 gram bonzai, 25,54 gram metamfetamin ve 4 adet sentetik hap ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 7'si, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Emniyet Müdürlüğü Narkotik 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title