Haberler

Adana'daki Sokak Köpekleri Onun Yolunu Gözlüyor

Adana’daki büyük parkları her gün dolaşarak 100 den fazla sokak köpeğinin yiyecek ve suyunu dağıtan Metin Soylu, 5 yıldır bu hizmetini hiç aksatmadan yürütüyor.

Adana'daki büyük parkları her gün dolaşarak 100 den fazla sokak köpeğinin yiyecek ve suyunu dağıtan Metin Soylu, 5 yıldır bu hizmetini hiç aksatmadan yürütüyor.

Eşinden ayrıldıktan sonra kendisini sokak hayvanlarına adayan 55 yaşındaki Metin Soylu, geçimini gündelik işlerde, inşaatlarda çalışarak sağlıyor.

Ancak onun hayatının büyük bir bölümünde insanlardan çok Adana'nın belli başlı parklarında her akşam buluştuğu sokak hayvanları yer alıyor. Onun geldiğini gören kulağı küpeli sokak köpekleri ve bazı kediler hemen etrafını sarıyor. Adana'daki esnaflardan aldığı tavuk atıkları, kaynamış kemik suları, kasapların ayırdıklarını her gün sokak hayvanlarına dağıtan Metin Soylu, her bir hayvanı yakından tanıyor, yavru iken süt emdikleri günden beri takiplerini yapıyor. Sadece hayvanlara yiyecek ve su dağıtmak ile kalmayan Metin Soylu, yaralanan, hastalanan hayvanların da tedavilerini yürütüyor. Zaman zaman veteriner hekimlerin sağladığı ilaçlarla, zaman zamanda burunlarını bile sildiği yakın ilgisi ile sokak köpeklerinin tedavisini bizzat kendisi yürütüyor.

Adana'da tarihi Ulucami'nin kıble tarafındaki Ziyapaşa Parkı'nda röportaj yaptığımız Metin Soylu, onların da Allah-ü Teala'nın bir mahluku olduğuna dikkat çekerek şunları anlattı:

"Hayvanlar kendi aralarında birbirlerini çok seviyorlar. Oyun oynuyorlar, kaynaşıyorlar. Belki bazen kızıyorlar birbirlerine ama, birkaç dakika sonra unutuyorlar. Keşke insanlarda böyle çabuk unutsalar. Adana'daki parkları, bahçeleri dolaşıyorum. Gündüzleri genelde gündelik işlerde çalışıyorum. Ama akşamları mutlaka parkları dolaşıp onlara yemeklerini dağıtıyorum. Hastalanan hayvanları da insanlar gibi tedavi ediyorum. Köpekler arabalara doğru koşuyorlar. Genelde ayaklarının üzerinden lastik geçiyor. O zaman tedavi yapıyorum. Aynı doktor gibi kırık var ise alçı, yok ise kültür fizik ile merhem sürüp masaj yapıyorum. Çok köpeğim olduğu için onlara isim vermiyorum. Ama oğlum, kızım diye hitap ederek karşılıklı sevgi aktarımı yapıyoruz. Her birisi beni çok seviyor. Hiç ihanet edeni yok. Etrafımı sarıyorlar. Benimle oynuyorlar. İnsanlardan daha iyi anlaşıyorum onlarla. Ben sadece bir aracıyım. Adana esnafının verdiği yiyecekleri getirip dağıtıyorum. Suyu da kaplara koyup ikram ediyorum. Susuzluğunu giderdiğiniz bir hayvan sizin gönül dostunuz oluyor. Hiçbirisi ile kötü bir hatıram yok. Hepsi benden memnun, ben de onların hepsinden razıyım. Hayvanlara eziyet edenleri de anlayamıyorum" dedi.

Atatürk Parkını, Adana'daki büyük parkları her akşam tek tek dolaşan Metin Soylu, kendisini bulup tanıyan 100'ü aşkın köpek ile yakından ilgilenirken, çevre esnaflardan da destek görüyor. Bu gizli kahramanı, Adana'nın hayırseverleri yakından tanıyor. Sokak hayvanlarına eziyet edenlerin gündemde olduğu bir zamanda, Türkiye'nin dört bir tarafında bu hayvanlara hizmet eden sessiz bir çoğunluğun bulunduğunu Adanalı Metin Soylu'nun şahsında ortaya koyuyoruz". - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Metin Soylu Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title