Haberler

Adana'da Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali

Adana'da Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali etkinlikleri devam ediyor.

Çukurova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında gerçekleşen Turhan Selçuk Sanat Okulu kursiyerlerinin ortak hazırladığı "Arap Kadri, Avanak Avni, Deve Dilaver, Utanmaz Adam, Muhlis Bey, En Kahraman Rıdvan, Fırat, Baho ve Abdulcanbaz" karikatür kahramanlarının sergisi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

"Adanalı çizerler bir arada" etkinliğinde çocuklara yönelik "Duvarda çizim" çalışması ile karikatürist Gürcan Özkan "Digital çizim atölyesi" sunumu gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi dendiğinde akla hemen kültür ve sanatın geldiğini beli·rtti·.

Çetin, şunları kaydetti:

"Göreve geldikten kısa bir süre sonra dört sergi salonu hizmete açtık. Orhan Kemal Kültür Merkezi'ni hizmete soktuk. Orhan Kemal Edebiyat Festivalini edebiyatımızın ustalarıyla birlikte gerçekleştirdik. Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış ilk ve tek Türk olan usta yazar Orhan Pamuk'u Adana'ya getirdik. Bir ayda kurmaca ve belgesel filmler hazırlayarak Çukurova Sinema Atölyesi'ni kurduk. Sinemamızın büyük ustası Yılmaz Güney'i, Melike Demirağ, Menderes Samancılar ve Tarık Akan gibi usta isimlerle andık. Bugün de Uluslararası Çukurova Karikatür Festivalini düzenlemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Turhan Selçuk Soner Çetin Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title