Haberler

Adana Başkan Karalar Müteahhitler Belediyeye Her Gün Haciz Gönderiyor

Başkan Karalar Müteahhitler belediyeye her gün haciz gönderiyorBaşkan Karalar: Müteahhitler belediyeye her gün haciz gönderiyorADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin müteahhitlere vadesi gelen 900 milyon TL borcu nedeniyle belediyeye son 10 gündür her gün haciz...

Başkan Karalar Müteahhitler belediyeye her gün haciz gönderiyor

Başkan Karalar: Müteahhitler belediyeye her gün haciz gönderiyor

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin müteahhitlere vadesi gelen 900 milyon TL borcu nedeniyle belediyeye son 10 gündür her gün haciz gönderildiğini belirterek, 'Onları çağırıp konuşacağız. Böyle devam ederse kıpırdayamayız' dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Nisan ayı ilk oturumuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın başkanlığında, 79 meclis üyesinin katılımıyla devam edildi. Toplantıda, bir belediye görevlisi tarafından mali tablo açıklandı. Mali tabloya ilişkin konuşan Başkan Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi'nin 4 milyar TL, ASKİ'nin de 923 milyon TL borcu olduğunu ve her ay 60 milyon TL açık verdiğini kaydetti. ASKİ ile Büyükşehir Belediyesi'nin borç üretmeye devam ettiğini belirten Karalar, şunları söyledi:

'Hepimizin elini taşın altına koyarak en tasarrufi durumda hizmet götürmesi gerek. Bu bütçeyi hizmet yapabilir hale getirmeliyiz. Hepimiz, ilçe belediyeleri de tasarruflar yapmalı. Müteahhitlere vadesi gelmiş 900 milyon TL borcumuz var ve arkadaşlar telaş içerisinde, son 10 gündür her gün haciz gönderiyorlar. Bunları çağıracağız, konuşacağız. Böyle devam ederse biz kıpırdayamayız, gelen paraya haciz geldiğinde bir şey yapamayız. Dolayısıyla eskisi gibi her talep karşılanmayabilir. Her belediye başkanıyla toplantı yapacağız. Bizden talepleri, 'eskiden ne yapılıyordu, şimdi neler yapabiliriz, neleri yapmamak zorundayız" Yapmayacağız demiyorum asla. Hangi pozisyonda yapamayız onları konuşmamız gerekiyor. Zor bir süreç ama aşacağız. Adana dinamik bir kent. Umarım çok kısa sürede gelirleri artırırız. Neyimiz var, neyimiz yok, neyi paraya çevirebiliriz onun envanterini çıkarıyoruz.?

Konuşmanın ardından, Meclis Katipleri ve Meclis Birinci-İkinci Başkan Vekili seçimleri yapıldı. Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Sevil Can ile MHP'li adayı Cemal Demirdağ 50 oy alarak meclis katibi seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliği seçimlerinde ise Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Mustafa Bayar 50 oy aldı. Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li Meclis İkinci Başkan Vekili adayı Şule Özülkü Jaicks de 50 oy alarak göreve seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeydan Karalar Karalar Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title