Haberler

Adalet Ağaoğlu 65. Yılını Kutladı

Güncelleme:

Adalet Ağaoğlu 65. yazarlık yılı'nı Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ile kutladı!

Türkiye'nin en önemli yazarlarından, usta edebiyatçı Adalet Ağaoğlu ; 8 Kasım 2012, Perşembe akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da düzenlenen özel bir akşamla, 65. Yazarlık Yılı'nı kutladı. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) tarafından düzenlenen akşamda, Ağaoğlu'nun dostları da sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Türk edebiyatına ve tiyatrosuna unutulmaz eserler kazandıran Adalet Ağaoğlu'nun 65. Yazarlık Yılı onuruna, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) tarafından düzenlenen akşam; Rakel Dink, Halil Ergün, Mustafa Alabora, Gülten Kaya, Atilla Dorsay, Deniz Adanalı, Buket Uzuner, Mehmet Turgut, Balkan Naci, Dr. Nermin Abadan Unat gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Kutlamada, B.Ü. Rektörü ve BÜVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile BÜVAK Genel Müdürü Mahmut Abra; yılların birikimini, kitaplığındaki okunmuş-okunmamış tüm kitaplarını ve otuzdan fazla eserinin telif haklarını Boğaziçi Üniversitesi'ne bağışlayan Adalet Ağaoğlu'nun edebiyat dünyası ve Boğaziçi Üniversitesi için önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Davetlilerin de, usta edebiyatçı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri, anılarını paylaştıkları samimi konuşmaların ardından, Ağaoğlu da yaşamı ve yazarlığı üzerine anlamlı bir konuşma yaptı. Edebiyat, medya, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği bu özel akşam, Türk Sanat Müziği dinletisi eşliğinde kokteyl ile devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Kütüphanesi'nde, kitaplarının ve fotoğraflarının bulunduğu özel bir odası bulunan Adalet Ağaoğlu; kitaplığındaki tüm kitapları, vefatının ardından üniversite kütüphanesine bağışladı. Ağaoğlu'nun kaleme aldığı tüm kitaplarının telif hakları ise, yine vefatının ardından BÜVAK'a devrolacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Adalet Ağaoğlu Rakel Dink Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title