Haberler

AB Kosova Özel Temsilcisi Lehne'nin Kosova Temasları

Avrupa Birliği (AB) Kosova Özel Temsilcisi Stephan Lehne, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Kosova'nın Statüsüyle İlgili Kararın Çıkması İçin AB ve Uluslararası Camia Tarafından Harcanan Çabaların Yoğunlaştırıldığını Belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Kosova Özel Temsilcisi Stephan Lehne, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Kosova'nın statüsüyle ilgili kararın çıkması için AB ve uluslararası camia tarafından harcanan çabaların yoğunlaştırıldığını belirtti.

Kosova'nın statüsünden sorumlu AB'nin Özel temsilcisi Lehne, Kosova ziyareti çerçevesinde Priştine'de liderlerle gerçekleştirdiği temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Kosova ile ilgili kararın çıkması için topyekün çabaların yoğunluk kazanmasına umutla baktığını belirtti. Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lehne, "Kosova'nın statüsünü çözecek kararın çıkarılmasına yönelik çabaların New York'ta artmasını bekliyoruz. Olumlu kararın

çıkması için danışmalar bir süre daha sürecektir. Bu arada bizler, Ahtisaari'nin Kosova ile ilgili önerisini desteklemeye devam edeceğiz. Kosova'ya yeni bir statü kazandıracak kararın çıkarılmasının biricik yol olduğuna dair en önemli etmenleri ikna etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. BM'de kararın çıkarılmasında fiyasko yaşanıp yaşanmayacağı konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyleyen Lehne, "AB, BM Güvenlik Konseyi'nde kararın Kosova lehine çıkacağından emin" dedi. AB diplomatı, Kosova

ile ilgili kararın ne zaman çıkarılacağını kesin olarak söylemenin ise pek mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Kosova Başkanı Sejdiu da uluslararası camiada yoğunlaşan çabaların, bağımsızlığa yeşil ışık yakması gereken Kosova konusunda kararın çıkarılması sürecini hızlandıracağına inandığını vurguladı. Sejdiu, "Bu yönde ABD ve AB'nin harcadığı çabaları takdirle karşılıyoruz" dedi.

Lehne, Kosova Başbakanı Agim Çelu ile de biraraya geldi. Görüşmede Kosova'nın nihai statüsünün çözümlenmesine yönelik çabalardan ve Kosova statüsünün çözüme kavuşmasından sonra AB'nin Kosova'da üstleneceği role değinildi.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title